VERST I KLASSEN: Tom Cruise har allerede tre Golden Globe-utmerkelser, men lørdag fikk han tilført en heller tvilsom pris til peishylla. Foto: Evan Agostini / TT / NTB Scanpix

Tom Cruise vant versting-kåring

Oscars mindre glamorøse lillebror Golden Raspeberry Awards, «Razzies», gikk av stabelen lørdag kveld

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Frekk Harvey Weinstein-statue utenfor Oscar-lokalet

For mens Oscar berømmer de beste prestasjonene innen filmindustrien i det foregående året, presenterer Razzies de største nedturer på kinolerretet.

Tom Cruise vant blant annet prisen for årets verste skuespiller for sin tolkning av rollen som Nick Morton i filmem «Mumien» - som for øvrig ble slaktet av VGs anmelder.

Det er ikke første gangen Cruise tar hjem en «Razzie-pris» – for 12 år siden gjorde han storeslem.

Tidligere Oscar-vinner, og «Braveheart»-skuespiller Mel Gibson gikk heller ikke tomhendt fra prisdrysset lørdag. Han håvet inn prisen for fjorårets dårligste bi-rolle i komedien «Daddy’s Home 2», som har andre store stjerner på plakaten som Will Ferrell og Mark Wahlberg.

VG har ikke anmeldt humorfilmen, men den har høstet blandet kritikk fra et internasjonalt pressekorps. Verst i klassen var de dog ikke.

For det var «The emoji movie», som VGs anmelder i sin tid kalte «et dårlig reklamestunt», som ble den største taperen; for henholdsvis verste film, filmmanus og regissør.

Du kan lese om alle vinnerne her!

Den tradisjonsrike Oscar-utdelingen sendes natt til mandag norsk tid og du kan lese om alle nattens vinnere på VG.

FILMTAPEREN: «The emoji movie» ble den store taperen på Razzie Awards 2018. Foto: Sony Pictures Animation / TT / NTB Scanpix

les også

Oscar-utdelingen – slik er millionkampen om nominasjonene

Se Tom Cruise henge fra Preikestolen i sin nye film Mission Impossible 6 i videovinduet!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder