GIFTET SEG: Lillebjørn Nilsen sa «ja» i Oslo Rådhus på onsdag. Foto: Roger Neumann / VG

ABC Nyheter: Lillebjørn Nilsen har giftet seg

Den folkekjære visesangeren (67) har sagt «ja» for fjerde gang, melder ABC Nyheter.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Lillebjørn Nilsen giftet seg i Oslo Rådhus onsdag, skriver ABC Nyheter.

Musikerens nye kone heter Mairead Imlach (53), og er datter av den skotske folkesangeren Hamish Imlach. Nilsen røpte identiteten til hans utkårede i en Twitter-melding torsdag.

– JA, slik at alle vet det: Vi giftet oss i Oslo rådhus. Begge iført de samme skotske rutene. «Wee Bear» og Mairead, datter av min avdøde kamerat og sanger Hamish Imlach. Kvinnen jeg har kjent i mer enn tretti år, skriver Nilsen.

Vielsen var ved Oslos varaordfører Khamshajiny Gunaratnam (Ap), som fikk artistens tillatelse til å melde om den glade begivenheten på Twitter.

«Dagen i dag har vært fylt med sååå mye kjærlighet. Har viet mange søte, fine og lykkelige par. Den FØRSTE jeg møtte utenfor Munchrommet i dag var Lillebjørn. Eller, Bjørn Nilsen da. Som han heter. Hurra for kjærligheten», skrev Gunaratnam, som videre sier til ABC Nyheter at hun ikke kan avsløre navnet på bruden: «Det er nemlig hemmelig».

To barn

Nilsen har vært gift tre ganger tidligere.

Det første ekteskapet var med Kari «Banjo-Kari» Svendsen. Deretter giftet Nilsen seg med den amerikanske sangeren Shari Gerber Nilsen, som han fikk to døtre med: Siri, som selv er artist, og Sara.

FAR OG DATTER: Lillebjørn Nilsen og artistdatteren Siri i februar 2016. Foto: Trond Solberg / VG

I 2008 giftet han seg med sangeren Torhild Ostad i Danmark, men også dette ekteskapet ble oppløst.

Lillebjørn Nilsen ble først kjent som en del av duoen The Young Norwegians i andre halvdel av 1960-tallet. Duoen besto av to «Bjørn»-er (den andre var Bjørn Morisse), og det var derfor Nilsen fikk tilnavnet «Lillebjørn».

Gitarkamerat

Som soloartist ble Nilsen en spydspiss i 1970-tallets norske «visebølge».

Han albumdebuterte i 1971, og nådde sin kommersielle topp med klassikeren «Original Nilsen» i 1982.

Han er kjent og kjær for sanger som «Tanta til Beate», «Se alltid lyst på livet», «Alexander Kiellands plass», «Fin frokost», «Stilleste gutt på sovesal 1», «Haba haba», «Victor Jara», «Se deg aldri tilbake», «Danse ikke gråte nå», «Barn av regnbuen» og «Bysommer».

EN GANG GITARKAMERAT, ALLTID GITARKAMERAT: Øystein Sunde, Lillebjørn Nilsen, Halvdan Sivertsen og Jan Eggum i mai 2014. Foto: Roger Neumann / VG

På 1970-tallet var han dessuten medlem i kvartetten Ballade!, sammen med Åse Kleveland, Birgitte Grimstad og Lars Klevstrand.

Mot slutten av 1980-tallet dannet han Gitarkameratene sammen med Jan Eggum, Halvdan Sivertsen og Øystein Sunde.

Nisens hittil siste album med nye sanger, «Nære Nilsen», ble sluppet i 1993.

les også

Jan Fredrik Karlsen (45) er singel igjen

Jubelår for HalvdanFreser mot Øystein Sunde – tok imot kulturpris da Frp var ute av juryenJan Eggum kritiseres for voldtekts-tweet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder