IKKE NATURLIG: Juridisk direktør i NRK, Olav A. Nyhus synes ikke det er unaturlig at det ikke har vært kontakt mellom partene allerede nå: – Nå summer vi oss på begge sider, sier han. Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Ingen kontakt mellom partene i NRK-konflikten

NRK-streiken står på stedet hvil.

  • Jørn Pettersen

Artikkelen er over to år gammel

Det bekrefter juridisk direktør i NRK, Olav A. Nyhus overfor VG.

– Men det er heller ikke naturlig at det er kontakt mellom partene på et så tidlig tidspunkt. Vi satt sammen til klokken 12.00 tirsdag, og nå er streiken i ferd med å etablere seg. Nå summer vi oss på begge sider, og vi har et klart ønske om at det blir en dialog etter hvert. Men samtidig er vi beredt til å svare på enhver henvendelse fra NJ og NRKJ, sier Olav A. Nyhus.

Det er særlig nyhets- og aktualitet-programmene som er rammet av NRKJ-streiken. Inntil videre må derfor publikum nøye seg med ett minutts nyhetsoppdateringer hver time som den delen av ledelsen i nyhetsavdelingene som ikke er organisert i NRKJ, har lov til å utføre.

les også

Slik påvirker streiken NRK

  • – Dette er en forpliktelse vi har som er forankret i NRKs vedtekter, sier Nyhus.

Han viser til vedtektenes paragraf 23 hvor det heter: NRK skal ha et særlig beredskaps ansvar. NRK skal legge til rette for at styremaktene kan nå ut til befolkningen med informasjon over kringkastingsnett ved nasjonale kriser og katastrofer.

les også

Skulle være programleder på 17. mai: – Luften gikk litt ut av meg

– Dette er selve forankringen, og vi har i tillegg veldig konkrete beredskapsplaner. Men de er ikke offentlige i det hele tatt. Her handler det om alt fra naturkatastrofer til terroranslag – og det ansvaret vi har i en streikesituasjon er også en del av dette, utdyper Nyhus.

Han understreker samtidig at streikesituasjonen er løftet opp på hovedorganisasjons nivå, altså Spekter og Norsk Journalistlag.

– Det betyr at dersom NRK ønsker kontakt med NRKJ i denne konflikten, må jeg ta kontakt med Spekter og be dem om å gjøre det, sier Nyhus.

Les også

Mer om

  1. NRK
  2. Norsk Journalistlag
  3. Streik

Flere artikler

  1. NRK-streiken ruller videre

  2. Migrapolis-profil sparket etter 19 år i NRK grunnet manglende kompetanse

  3. Mulig streik kan føre til svarte skjermer hos NRK på 17. mai

  4. Sp ber NRKs fagforening sette inn 17. mai-streikerne: – Viktig for nasjonen

  5. NRK-ansatte ble kalt «ufyselig blodsuger» og «antisemittiske rotter» etter Nettavisen-oppslag om millionlønninger

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder