FÅR KRITIKK: Ekspert på monarkiet, Trond Nordby, mener det er uklokt av Prinsessen å markedsføre den nye skolen ved hjelp av sin kongelige tittel. Foto: Scanpix

- Uklok bruk av prinsessetittel

Professor Trond Nordby mener det er uheldig for monarkiets omdømme at prinsesse Märtha Louise bruker prinsessetittelen i lanseringen av en skole som blant annet skal gi elevene englekontakt.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Prinsessen har startet opp skolen Astarte Education sammen med Elisabeth Samnøy (39). På skolens nettsider står Märtha Louise fram og forteller blant annet om sine evner til å lese folks stemninger.

Professor i statsvitenskap Trond Nordby ved Universitetet i Oslo mener det er uheldig at prinsesse Märtha Louise knytter en kommersiell skole direkte til Slottet ved bruk av prinsessetittelen.

- Jeg har vanskelig for å tro at dette har vært oppe til diskusjon i kongefamilien. Det burde borge for en viss kvalitet når man knytter noe opp til Slottet, sier Nordby til NTB.

Da prinsessen etablerte sitt enkeltmannsforetak Prinsesse Märtha Louise Kulturformidling i 2002 og debuterte som barnebokforfatter i 2004 var det flere kritiske røster som påpekte et uklart skille mellom prinsesse- og næringslivsrollen.

- Jeg vet ikke hvor bevisst denne tittelbruken er fra Märtha Louise sin side, men at det vil ha en PR-effekt er jeg ikke i tvil om, sier Nordby til NTB.

Prinsessen ga offisielt avkall på tittelen Hennes Kongelige Høyhet i 2002, som følge av at hun ønsker å være selvstendig næringsdrivende. Prinsesse Märtha Louise har tidligere argumentert med at hun ikke har et etternavn, og at hun derfor bruker prinsessetittelen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder