UNDERSØKES: Hun skriver en av Sveriges mest leste blogger. Nå risikerer Kissie en syvsifret bot. Foto:Aftonbladet,

Svensk blogger risikerer millionbot

Den populære bloggeren Kissie risikerer en saftig bot for skjult reklame på bloggen sin.

  • Fanny Emilie Rustad Østhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Alexandra «Kissie» Nilsson (23) og fem andre svenske bloggere undersøkes for å ha drevet med skjult reklame på nettsidene sine. Nå risikerer de bøter som kan koste dem opptil én million svenske kroner, skriver Aftonbladet.

Det var i forbindelse med en Avicii-konsert bloggeren kan ha brutt med markedsføringsloven i Sverige. I et samarbeid med det omstridte selskapet Biljett NU skal Kissie oppfordret leserne sine til å kjøpe konsertbillettene gjennom selskapet.

«Klikk her for å kjøpe billetter du og!» skrev bloggeren i et innlegg i februar.

Innen 17. juli må Kissie og de andre bloggerne svare for seg overfor det svenske konsumentverket som tilsvarer det norske Forbrukerombudet.

Konsumverket forteller til avisen at bloggerne i verste fall må betale en bot på syv sifre, men at det også kan ligge i 100.000 kroners-klassen.

– Er det slik at vi mener at det har vært skjult reklame eller villedende markedsføring så kommer vi til å holde fast ved det, sier advokat Erik Frökling som har ansvaret for undersøkelsen til den svenske avisen.

Kissie som ønsker ikke å kommentere saken i media, har gitt en forklaring der hun blant annet sier at dette ikke er markedsføring uten leserinformasjon.

Vi har tidligere skrevet om at flere norske kjendisbloggere har blitt klaget inn for brudd på markedsføringsloven.

Blant dem var bloggerne «Fotballfrue» Caroline Berg Eriksen (27), Sophie Elise Isachsen (19) og Tone Damli Aaberge (26) som er tre av landets mest kjente bloggerne. De fikk klager fordi de hadde utelatt å merke typiske reklameinnlegg på sine nettsider.

Forbrukerombudet varslet i mai om et strengere bloggregime med bøter helt opp i 50.000 kroners-klassen.

I tillegg til dette har Forbrukerombudet også laget egne retningslinjer for annonseinnlegg på Instagram og Facebook.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder