Radioverter fikk intime opplysninger om Kates graviditet: Sykepleier mottok tulletelefon - skal ha tatt sitt eget liv

(VG Nett) Sykepleieren som mottok tulletelefonen fra to australske radioverter om gravide hertuginne Kate (30) er funnet død.

  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Jacintha Saldanha jobber til vanlig som sykepleier, men onsdag satte hun i resepsjonen og mottok tulleoppringningen.

Fredag morgen ble Saldanha funnet bevisstløs kun meter fra King Edward VIIs Hospital i London, melder DailyMail.

Nødetatene ble tilkalt, men ambulansepersonell klarte ikke å gjenopplive henne, og hun ble erklært død på stedet.

- Dødsfallet blir ikke behandlet som mistenkelig på dette tidspunktet, sier en talsmann for Scotland Yard til avisen.

Intime detaljer

TULLERINGTE: Australske Mel Greig (t.v.) og og Michael Christian (t.h.) er radioverter og tulleringte til sykehuset onsdag morgen. Foto: AFP PHOTO / SOUTHERN CROSS AUSTEREO

Det var på onsdag at sykehuset ble oppringt av de to australske radiovertene Mel Craig og Michael Christian fra radioprogrammet «Hot 30 Countdown». De oppgav seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles for å få tak i intim informasjon om gravide Kate, som da ble behandlet for morgenkvalme.

Saldanha, som svarte på telefonen, satte samtalen videre til de ansvarlige sykepleiere som gav ut informasjon om hvordan tilstanden til Kate var på det daværende tidspunktet.

Radiovertene fikk da vite at hertuginnen sov, og at hun hadde hatt en god natt. Videre opplyste sykepleieren at Kate hadde fått medisiner, men at tilstanden hennes var stabil.

- Jeg vil foreslå at det passer seg å komme på besøk etter klokken ni, sa kvinnen til radiovertene da de spurte om når de kunne komme på en visitt.

- Svært dyp sorg

Saldanha jobbet fire år på King Edward VVI Hospital, og blir beskrevet som en utmerket sykepleier, og godt respektert og populær blant sine kolleger, skriver sykehuset i en pressemelding melder BBC.

- Det er med svært dyp sorg at vi bekrefter det tragiske dødsfallet til et medlem av vår pleiepersonalet, Jacintha Saldanha. Hun var nylig utsatt for en tullesamtale, og sykehuset har etterpå støttet henne gjennom den vanskelige tiden.

- Våre tanker og dypeste medfølelse på dette tidspunktet går til hennes familie og venner. Alle er sjokkert over tapet av en elsket og verdsatt kollega, sier administrerende direktør John Lofthouse.

Kongelig medfølelse

Kate og William uttalte fredag at de var «svært lei seg» for at sykepleieren som lot seg lure av tulletelefonen, var død.

- De kongelige høyheter ble hele tiden tatt så fantastisk godt vare på av alle ved King Edward VII-sykehuset. Deres tanker og bønner går til Jacintha Saldanhas familie, venner og kolleger i denne svært triste tiden, heter det i en uttalelse fra prins Williams kontor.

Ifølge ITV sier talsmann for St. James's Palace at hverken William eller Kate har klaget på at sykepleieren gav ut informasjonen.

De to radiovertene har ikke kommentert dødsfallet ennå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder