PÅ PLASS I SVERIGE: Her ankommer prinsesse Madeleine Arlanda med datteren Leonore på armen. Foto: Magnus Sandberg/ Aftonbladet

Her er prinsesse Leonore i Sverige for første gang

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill ankom Arlanda flyplass i Sverige tirsdag morgen. Dette er første gangen paret har med seg datteren til hjemlandet.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Rett etter klokken syv i dag tidlig ankom prinsesse Madeleine og familien Sveriges hovedflyplass. Lille prinsesse Leonore, som kom til verden 20. februar, ankom flyplassen i armene på sin mor. Hennes far kom noen minutter senere med familiehunden, Zorro, i armene, melder svenske Aftonbladet.

Dette er første gangen den lille prinsessen «setter sine føtter» på svensk jord. 8. juni skal hun døpes Leonore Lilian Maria i slottskirken.

PÅ FLYTTEFOT: Prinsesse Madeleine og familien har en travel måned i vente. Den lille familen skal blant annet flytte inn i en ny leilighet. Foto: Ola Axman / Aftonbladet


Den ferske familien har en travel måned i vente: To dager etter dåpen fyller Madde 32 år, og i slutten av juni blir O'Neill 40.

I tillegg skal paret flytte inn i sin nye luksusleilighet i den kongelige hovedstallen på Östermalm. Og for nøyaktig ett år siden giftet paret seg.

- Det er mye oppmerksomhet, det er ettårig bryllupsdag, det er dåp og det er fødselsdager. Prinsesseparet har et intensivt program, sier Margareta Thorgren, hoffets informasjonssjef til Aftonbladet.

I slottskirken på Drottningholm har forberedelsene vært i full sving siden april, da det ble kjent at Leonore skulle døpes i kirken.

PÅ BESØK: Her er kong Carl Gustaf og dronning Silvia på vei til Madde og O'Neills nye luksusleilighet på Östermalm. Foto: Gustav Mårtensson / Aftonbladet


Det er erkebiskop Anders Wejryd som skal døpe prinsessen.

- Vi har valgt salmer, og det er glede og tillit som er tema. Det er det dåpen handler om, sier erkebiskopen til avisen.

Parallelt med parets dåpforberedelser skal Madde og O'Neill gjennomføre offisielle oppdrag.

Det første oppdrag er på fredag formiddag - Sveriges nasjonaldag. På formiddagen skal paret åpne slottet for allmenheten. Senere på ettermiddagen blir det nasjonalfeiring på Skansen.

- Det blir en tradisjonell feiring med kortesje, sier Thorgren til avisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder