I HARDT VÆR: Bill Cosby på scenen i Melbourne, Florida fredag kveld. Tidligere på dagen fortalte han en lokal avis at «en mann ikke er nødt til å svare på insinuasjoner». Dette er den aller første direkte kommentaren som Cosby gir etter at han de siste ukene har blitt beskyldt for en rekke seksuelle overgrep. Foto:Gerardo Mora,Afp

Bill Cosby: – En fyr er ikke nødt til å svare på insinuasjoner

Bill Cosby (77) har for første gang kommentert de alvorlige overgrepsanklagene mot han.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over fem år gammel

Til Florida Today sier Cosby at folk må forholde seg til fakta, ikke rykter.

– Jeg vet at folk er lei av at jeg ikke sier noe, men en fyr er ikke nødt til å svare på insinuasjoner. Folk burde sjekke fakta, sier Bill Cosby til avisen.

Intervjuet ble gjort i forkant av et utsolgt show i Melbourne, Florida. Lokale radiostasjoner hadde på forhånd utlovt både priser og penger til alle som dukket opp på showet for å lage bråk og forstyrre Cosbys opptreden.

Av den grunn var også politi-vaktholdet styrket i forbindelse med showet, men Bill Cosby var like fullt sjokkert over radiostasjonenes fremgangsmåte.

– Tenk om noen tok med seg våpen eller bestemte seg for å gjøre idiotiske ting. Det er ikke bra for noen, sier Bill Cosby til Florida Today.

Showet gikk som planlagt, uten noen form for bråk. Utenfor sto et par publikummere med en plakat med påskriften «rape is no joke» (voldtekt er ingen vits), men ellers forløp kvelden rolig, skriver lokalmediene.

De siste ukene har det stormet rundt den populære komikeren etter at en rekke kvinner har kommet frem og beskyldt Cosby for å ha begått seksuelle overgrep mot dem.

Dette skal ha foregått helt siden 1970-tallet.

FÅ PROTESTER: Julie Leimaitre var en av få som protesterte mot Bill Cosbys show i Melbourne, Florida fredag kveld. Foto:Phelan M. Ebenhack,Ap

Bill Cosby selv har blånektet å kommentere de alvorlige beskyldningene, og ble senest denne uken tydelig opprørt overfor nyhetsbyrået AP da journalisten i et tv-intervju brakte temaet på bane.

Både Netflix og NBC har skrinlagt kommende planer om show med Bill Cosby etter at anklagene mot komikeren har tiltatt.

Heller ikke hans klassiske «The Cosby Show», med Cosby selv i hovedrollen som Dr. Cliff Huxtable, får nå sine planlagte repriser.

Komikerens advokat, Martin Singer, sier til CBS at beskyldningene nå har «langt forbi absurditeten».

– Hvor skal det ende? Medias ærekrenkelser av Mr. Cosby burde ha stoppet for lenge siden, sier Singer til CBS.

Les også

Mer om

  1. Bill Cosby

Flere artikler

  1. Bill Cosby trues med massesøksmål

  2. Bill Cosby trekker seg fra styret ved universitetet han studerte på

  3. Cosby ga intervju mot at overgrepshistorie ble droppet

  4. Hefner om Cosby-anklagene: – Kjempetrist

  5. Pluss content

    Bill Cosby: Koselig bestefar eller serieovergriper?

  6. Cosby-comeback førte til demonstrasjoner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder