KLAR FOR SESONG TO: Anna Bache-Wiig er klar for sesong to av Mammon. Foto: Bjørn Thunæs / VG

KLAR FOR SESONG TO: Anna Bache-Wiig er klar for sesong to av Mammon. Foto: Bjørn Thunæs / VG

«Mammon»-Anna: - Faller meg lett å være arrogant

Chat med to av Mammon-skuespillerne i VG Direkte 21.30

Anna Bache-Wiig (37) elsket å spille kynisk journalist i «Mammon». Hun mener flere kvinneroller på TV burde få trakte etter andre ting enn menn og egne barn.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I «Mammon» spiller Bache-Wiig den høygravide nyhetsjournalisten Inger Marie. Mot slutten av sesongen går hun inn som nyhetsredaktør for å avdekke sannheten bak underslagssakene og drapene serien dreier seg om.

- Det var så gøy! Og det mye fordi hun er så innmari kynisk og opptatt av jobben sin og saken i avisen. Det er alltid kult med kvinneroller som har drives av en intens historie, og som ikke nødvendigvis først og fremst jobber for å vinne hjertet til den mannlige hovedpersonen, eller bare er opptatt av å være en god mor. Selv om min rolle kanskje kunne tenkt litt mer over det sistnevnte, sier hun og ler.

- Hun er jo veldig kantete og en kynisk type, og det elsker jeg. Det faller meg urovekkende lett å være arrogant.

- Er du arrogant?

- Det sa jeg ikke. Det faller meg lett, sa jeg, sier Bache-Wiig med en latter.

Hun mener flere kvinnelige karakterer i norsk TV-drama bør være harde i kantene.

- Det skulle bare mangle at Inger Marie i «Mammon» er slik, egentlig. Men det er ikke så mange av disse rollene, og det er morsomt å få være med å dra det så langt. Men hovedkarakteren i Mammon er fremdeles en mann, så når du spør om rollen oppleves som en feministisk seier blir å overdrive, sier hun.

Håper på forandring

I sesong to håper hun derimot karakteren forandrer seg.

- Det ville vært interessant om for eksempel det å bli mor forandrer henne litt. Det viser at hun er en karakter i utvikling, og det synes jeg er et viktig poeng. Så jeg håper Gjermund som er manusforfatter gir henne flere fasetter i neste sesong, sier hun.

Bache-Wiig er god venn med seriens regissør, Cecilie Mosli. Det fryktet hun kunne bli problematisk før innspillingen var i gang.

NYHETSJEGER: Anne Bache-Wiig spiller journalist som prøver å nøste opp i saken som spinner ut fra Daniel Verås underslag i Norsk Hydro. I kveld kommer sannheten på bordet i siste episode.

- Ja, vi er veldig gode venner. Og akkurat det var jeg litt nervøs for, siden jeg aldri har sett Cecilie i en sånn autoritær rolle. Jeg var nervøs for om jeg skal skulle klare å høre på henne, fordi hun er så innmari søt og snill på privaten. Akkurat det parkerte hun veldig fint fra første dag. Hun var en fest å jobbe med, sier Bache-Wiig.

Hele friksjonsfritt mellom venninnene var det derimot ikke.

- Jeg var ganske sur på Cecilie fordi hun ikke ville forteller oss hvem skurken var. Ingen fikk lese hele manuset. Så jeg vet helt ærlig ikke hvordan det går. Akkurat nå er det ganske gøy, fordi jeg er spent på kveldens episode. Kanskje det er babyen i magen til Inger Marie? Det hadde vært gøy, sier hun og ler.

Var nybakt mor

Rollen som høygravid nyhetsjeger gjorde hun research til ved blant annet å besøke VG-huset, og konferere med egne venner som selv er journalister.

Bache-Wiig var selv ikke gravid under innspilling.

- Det var bare på tull og tøys med et innlegg under genseren. Men jeg hadde akkurat vært gravid, så jeg husket godt hvordan det var. Det var som å begynne på nytt igjen. Sønnen min var ett år da vi spilte inn serien, forteller hun.

NB: I VG direkte kan du følge sesongavslutningen på Mammon og stille spørsmål til skuespillerne !

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder