Ylvis har ingen oppfølger-planer med Stargate

Slik tok Ylvis regien på Jimmy Fallon-show

NEW YORK (VG) I går danset de med talkshowkonge Jimmy Fallon i revekostyme, men Ylvis takket ikke ja til showet uten å stille noen krav.

  • Eirik Mosveen
  • Camilla Norli

Artikkelen er over seks år gammel

- Når noen ringer fra USA og sier at vi skal være med på Jimmy Fallon-show, så burde vi jo bare holde kjeft og være glade for at de spør. Men vi er såpass interessert i det vi gjør, så vi prøver å snike inn spørsmål av typen «Hva om vi gjør litt sånn eller sånn» - og hvordan kan vi få dette til å bli fett. Her følte vi at vi ble tatt på alvor, sier Bård Ylvisåker da VG fikk fem minutter med de to brødrene i New York i dag.

Ville spille live

Ylvis-brødrene har hatt litt av en uke: Natt til onsdag tippet de 100 millioner treff på YouTube, onsdag kveld gikk de inn på en sensasjonell 6. plass på Billboard-listen med «The Fox» - og natt til i dag sang og danset de med talkshowverten Jimmy Fallon og Ahmir «Questlove» Thompson fra The Roots i revekostyme.

VGTV: Se Ylvis opptre på «Late Night with Jimmy Fallon» her.

Ylvis forteller at de selv hadde ønsket å gjøre opptredenen live, og at det var de selv som foreslo at The Roots skulle være med.

DAGEN DERPÅ: Her er Bård og Vegard Ylvisåker ved Rockefeller Center dagen etter at de rocket på Jimmy Fallon-show. I morgen skal de være med på «The Today Show». FOTO: THOMAS NILSSON

- Vi spurte om vi kunne få gjøre det live, og om Roots kunne være med - for det var ikke opprinnelig tenkt. De sa de skulle tenke på det, og fem minutter etterpå ringte de og sa: «We're making this big shit», sier Bård og forklarer nærmere:

Fikk lov å pirke

- Uansett hvor vi er, så er vi opptatt av å prøve å lage noe gøy. I går fikk vi snakket mye med dem, vi fikk lov til å pirke i alt vi ønsket å pirke i av lydting, kostymeting - og vi fikk lov til å gjøre alt to ganger.

- Dere spilte live - det er heller ikke vanlig?

- Det er i alle fall første gang vi gjør det. Vi måtte øve litt for vi merket at vi hadde glemt litt. Vi måtte få det under huden igjen, sier Vegard - som synes det er spesielt stas at Jimmy Fallon var så tydelig ekte begeistret for «The Fox».

Jimmy faket ikke

- Vi har hele tiden følere ute på den amerikanske overfladiskheten. Folk er veldig positive her borte. Men vi som er norske suringer fra vestlandet, vi tenker: «Mener du egentlig det du sier?». De sier så mye positivt om «The Fox», men mener de det virkelig? Med Jimmy Fallon var det ingen tvil: Han var så entusiastisk og begeistrer at det ikke går an å fake. Det var veldig kjekt, sier Vegard.

Ingen oppfølgerplaner

Gutta har foreløpig ingen planer om noen oppfølger til «The Fox» med Stargate.

- Nei, det har vi ikke. Vi kommer til å lage flere sanger for talkshowet vårt. Det er det vi liker å holde på med, sier Vegard.

- Vi kommer jo aldri mer til å ha 100 millioner hits på noe vi gjør. Det er ikke trist. Det er helt greit. Vi kommer ikke til å jakte på det heller, sier Bård som prøver å holde kontakten med familie og sine tre barn via facetime:

Skypet med barna

- Senest i dag tidlig hadde jeg halvavannen time lang samtale med mine barn. Det er faktisk blitt sånn at jeg kan kjefte på dem fordi jeg har så mye tid med de på skjermen. Jeg blir ikke bare en sånn onkel reisende mac. Så det går an å opprettholde ganske bra kontakt. Og så må jeg bare kjøpe med noe lego, sier Bård.

- De er glade i lego, sier Vegard.

- Ja, de har bygget noen helt syke ting etterhvert, ler Vegard.

Mer om

  1. Ylvis

Flere artikler

  1. Se TV-stjernens ville Ylvis-dans

  2. Ylvis: - Vi har en defekt som gjør at vi ikke blir nervøse

  3. Ylvishistorien i bilder - 13 år med Ylvis

  4. Ylvis reiser til USA - programinnspillingen fremskyves

  5. Today-anker til Ylvis: - Vet ikke om vi skal gi dere high five eller arrestere dere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder