GIKK BORT FORRIGE UKE: Jon Bing og Per Eirik Johansen. Foto: Henrik Evertsson, Universitas/VG

Jon Bing og Per Eirik Johansen bisettes i dag

De to kulturpersonlighetene bisettes i Oslo i formiddag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Professor og forfatter Jon Bing døde 14. januar, 69 år gammel, dødsfallet ble kjent dagen etter.

Les Anders Giævers minneord om Jon Bing her

Tidligere EMI-direktør og bransjeprofil Per Eirik Johansen døde brått 15. januar, 54 år gammel.

I dag stedes de to til hvile i Oslo.

Jon Bing bisettes fredag klokken 14 fra Kampen kirke på Oslos østkant. Per-Eirik Johansen bisettes i Sofienberg kirke, også på Oslos østkant.

Jon Bings bisettelse etterfølges av en minnestund i Universitetsbiblioteket på Blindern, ifølge hjemmesiden til Bings tidligere advokatselskap Bing, Hodneland advokatselskap.
Bing var professor ved Senter for rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo, og huskes både som samfunnsdebattant og forfatter.

Forfatterskapet viste en stor bredde, Bing har skrevet barnebøker, noveller, skuespill. Sammen med Tor Åge Bringsværd innførte han science-fiction-genren i Norge.

Bing var æresdoktor ved universitetene i Stockholm og København, og i 2001 mottok han Brageprisens hederspris for sitt brede forfatterskap.

Per Eirik Johansen hadde flyttet til New York for en periode, primært for å jobbe med karrieren til Jarle Bernhoft. Han var på et besøk i Oslo for å ha møter rundt Sivert Høyems kommende plate da han døde.

Han var manageren til Sivert Høyem, Jarle Bernhoft, Truls Heggero, Samsaya og Emilie Nicolas. Som platedirektør i Virgin og senere EMI var han også sentral i suksessene til Lene Marlin, Morten Abel, Bertine Zetlitz, Sondre Lerche, Röyksopp, Turbonegro og Marit Larsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder