LIVET I GAVE: Toralv Maurstad og kona Beate sier nå i et intervju med Se og Hør at han har fått livet i gave - og at dette har vært et langt sjokk. Foto: Trond Solberg VG

Toralv Maurstad etter hjerneslaget: – Jeg har fått livet i gave

Toralv Maurstad er i hardtrening etter at han fikk slag i begynnelsen av april.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I et intervju med ukebladet Se og Hør forteller Toralv Maurstad (89) og kona Beate (55) at da de oppdaget at han var live etter slaget, skjønte de begge at livet har fått en ny rytme og mening.

– Dette har vært som et langt sjokk, sier de to til Se og Hør.

Det var også Se og Hør som først brakte nyheten om at skuespillerlegenden var blitt rammet av slag.

Les også: Dette skjedde da Maurstad fikk slag

Ifølge bladet rammet det helt uten forvarsel mens han var på gården sin i Nordfjord sammen med en nær venn. Vennen handlet raskt da Maurstad følte seg dårlig da de to satte garn. Han ble raskt lagt inn på sykehuset i Nordfjord – før han ble sendt videre med ambulansefly til Oslo.

«Det står etter forholdene bra til, men i samråd med familien ber vi om respekt for at både han og familien trenger ro i rehabiliteringsfasen», het det i en pressemelding som Nationaltheatret, Maurstads mangeårige arbeidsplass, sendte ut da det ble kjent at Maurstad var rammet av slag.

I ukens intervju med Se og Hør forteller ekteparet Maurstad om den tøffe tiden etterpå, at Toralv først trodde han var blitt lam fordi han ikke hadde førlighet i venstre side. Lettelsen var stor da han skjønte da han skjønte at det ikke var tilfelle.

Les også: Toralv gift for tredje gang

– Førligheten går det an å trene opp igjen. Det er det Beate og jeg har holdt på med de siste ukene. Vi har trent, trent og trent, sier 89 åringen.

Toralv Maurstad har, helt til han ble rammet av slag, vært helt usedvanlig sprek og i stor aktivitet, mer enn to tiår etter normal pensjonsalder. Han elsker å ta tak med fysisk arbeid på gården på Vestlandet, der han har dype familierøtter.

Et av de siste stykkene han har arbeidet med, var svært personlig. Stykket «Tordis + Alfred = Toralv» var en meget underholdende betraktning om hvordan det var å vokse opp med, i sin tid, to av Norges mest kjente skuespillere som foreldre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder