POPULÆR: Michael Nyqvist på pressevisning i Oslo 2009. Han var da aktuell med filmen «Menn som hater kvinner» av Stieg Larsson. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE

Michael Nyqvist: Alvorlig skadet under filminnspilling

Måtte sy 80 sting

Under innspillingen av den stjernespekkede filmen «John Wick» fikk den svenske skuespilleren et kraftig slag mot hodet.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg fikk en skikkelig smell. Det gikk så jævlig fort at jeg husker nesten ikke hva som skjedde. Plutselig sto jeg på alle fire og blødde som bare det, sier han til svenske Aftonbladet.

Nyqvist har fått et ordentlig Hollywood-gjennombrudd etter å ha blitt lagt merke til som Mikael Blomkvist i «Millenium»-filmene. I 2011 gjorde han seg bemerket i storfilmen «Mission Impossible: Ghost Protocol» . Nå er han snart aktuell med ny Hollywood-film.

- Skremmende

Her spiller Nyqvist mot Hollywoodstjernene Willem Dafoe og Keanu Reeves kjent fra Matrix-filmene. Under et av opptakene ble skuespilleren påført hodeskader og måtte sy åtti sting, skriver avisen. Filminnspillingen har pågått siden oktober.

- Det er skremmende når du skader hodet. Du blir veldig redd. Jeg var bevisst, men jeg var veldig heldig. Det var ingen hjernerystelse og jeg føler meg bra i dag. Jeg kan ikke si så mye mer. Jeg må ta hensyn til forsikringer og sånn, sier han.

Etter skaden ble han tvunget til å hvile.

Alvorlig

- Opptakene er ferdig nå, men jeg måtte ta en liten pause. Nå har jeg begynt å trene igjen, men det var åtti sting, så det var alvorlig, sier 52-åringen.

De siste scenene måtte gjøres om igjen slik at Nyqvists arr ikke ble synlig.

- Personlig synes jeg de er litt tøffe. Det er ingen som tør å prøve seg på meg på byen nå, ler han.

Brakk tre ribbein

Dette er ikke første gang Nyqvist har skadet seg under innspilling. Da han spilte skurk i «Mission Impossible: Ghost Protocol» brakk han tre ribbein etter at hovedrolleinnehaver Tom Cruise dyttet ham inn i en bil.

- Det eneste jeg tenkte på i de tre ukene som fulgte var at jeg ikke måtte spy mens kameraet gikk. Det gjorde så forbanna vondt!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder