BLE NY SUKSESS: Komikeren Dagfinn Lyngbø i øvingslokalet på Skøyen i august 2012, før premieren på showet «Stereo» som er blitt en voldsom suksess. Foto: HILDE MESICS KLEVEN Foto: ,

Lyngbø knuser alle gamle rekorder

Dro inn 14,3 millioner på show-suksessen «Stereo»

Enda en utbyttefest i 2013 - sikret seg 8,5 millioner

Dagfinn Lyngbø (41) knuser alle gamle rekorder med showet «Stereo». Komikeren fra Bergen dro i fjor inn 14,3 millioner og satt igjen med et overskudd på 11,3 millioner.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter hundrevis av forestillinger land og strand rundt er «Stereo» blitt ett av Norges mest populære stand up-show noensinne - og en gullgruve for Dagfinn Lyngbø.

På to år har Punch AS, selskapet til Lungbø, hatt driftsinntekter på 22 millioner, hvorav 14,3 millioner i 2013 - altså en nesten fordobling i forhold til året før.

Selskapet har ikke hatt så høy omsetning siden 2009, da det kom inn 12,5 millioner etter at showet «Evolusjon» trakk fulle hus.

«Stereo» hadde premiere i Bergen høsten 2012 og har siden gått for fulle hus. Nå går Lyngbø løs på en ny runde på Ole Bull Scene i hjembyen.

Fordi selskapet knapt har utgifter utover lønnsutgifter på 1,5 millioner, hvorav Lyngbø tok ut 977 000 som daglig leder, ble driftsresultatet knallsterkt: 12,1 millioner før skatt.

Investerer i aksjer

Men Lyngbø er ikke bare en morsom mann, han er også en risikovillig investor i aksjemarkedet. Det har gått litt ned opp gjennom årene, men mest opp.

2,6 millioner i finansinntekter kommer også med.

Nesten 14,8 millioner i inntekt før skatt er det ikke mange i underholdnings-Norge som kan vise til.

Heller ikke et årsresultatet på 11,3 millioner.

PÅ PREMIERE: Dagfinn Lyngbø og kona Pernille Sørensen på premieren til «Mann 44» med Bård Tufte Johansen på Latter. Foto: TROND SOLBERG Foto: ,

Utbytte: 8,5 millioner

Regnskapet viser ellers at Lyngbø sikret seg et utbytte på 8,5 millioner. Men pengene kommer trolig godt med. I sommer kjøpte Lyngbø og kona Pernille Sørensen en Tjøme-hytte for ni millioner kroner.

Hytta er bygget i 1959, er på 47 kvadratmeter og har enkel 60-tallsstandard, men tomten er på romslige 2,3 mål.

I 2007 kjøpte ekteparet forøvrig en bolig i Zinoberveien i Oslo for 5,3 millioner.

Bunnsolid bedrift

Punch AS er blitt en bunnsolid bedrift. Oversikten over verdiene i selskapet viser at aksjebeholdningen er verdt 11,7 millioner - mot 5,8 millioner i 2012. Og i banken står 3,9 millioner i cash. Selskapet har heller ingen rentebærende gjeld, verken kortsiktig eller langsiktig.

VG har forsøkt å ringe Lyngbøs manager, humordronningen Elina Krantz som også er styremedlem i Punch AS, for en kommentar til tallene og selskapets utvikling. I en SMS skriver Krantz tilbake at hun ikke har tid til å svare på henvendelser fordi hun er opptatt med en produksjon.

Siden selskapet ble opprettet i 2006 har Punch AS hatt samlede driftsinntekter på nesten 60 millioner, et pluss på 34 millioner til sammen.

Som eneste eier har Dagfinn Lyngbø hevet et utbytte på til sammen 28,5 millioner kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder