DØDE i 2013: Paul Walker, her avbildet på «Fast and Furious 5»-premieren, døde i en tragisk bilulykke i Los Angeles i 2013. Foto: Andrew Medichini Ap

Paul Walkers datter kjemper for erstatning – får gigantsum

Datteren til den avdøde «The Fast and the Furious»-stjernen
Paul Walker har inngått et millionforlik med familien til sjåføren av ulykkesbilen.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over tre år gammel

Den amerikanske skuespilleren mistet livet i en tragisk bilulykke i Los Angeles i 2013. Kameraten Roger Rhodas, som mistet kontrollen over bilen og kolliderte med et tre, døde også i ulykken.

Bilen som Walker var passasjer i, en Porsche Carrera GT 2005-modell, skal ha hatt en svært høy hastighet kort tid før ulykken og politiet mener høy fart var en medvirkende årsak til ulykken.

Denne uken ble det klart at kjendisens datter Meadow Walker (17) har inngått et forlik med familien til Rhodas. Forliket på 10,1 millioner dollar (cirka 83 millioner kroner) ble inngått i 2014, men først kjent nå, melder avisen Los Angeles Times.

– Gjennom sine etterlatte har Rodas, føreren av bilen, erkjent sin del av ansvaret for ulykken, som Walker burde ha overlevd, sier datterens advokat Jeff Milam i en uttalelse fredag.

Husker du? Her er det siste bildet av Paul Walker

Har saksøkt Porsche

Datteren har også saksøkt Porsche for sin rolle i farens død, fordi hun mener feil og mangler ved bilen hindret Walker fra å komme seg ut av den brennende bilen.

Advokaten mener forliket med sjåførens familie ikke bør påvirke utfallet av søksmålet mot bilfabrikanten.

– Vårt søksmål på vegne av Meadow mot Porsche AG, et selskap verdt 13 milliarder dollar, har til hensikt å vise at selskapet var ansvarlige for å ha bygget et defekt kjøretøy som forårsaket Paul Walkers død.

Les mer: Sønnen forsøkte desperat å redde faren ut av brennende bil

Amerikanske medier skriver imidlertid at eksperter har liten tro på at søksmålet til 17-åringen vil vinne frem. Tidligere denne uken avviste nemlig en dommer søksmålet til sjåførens enke, som også hadde forsøkt å ta Porsche til retten.

Selskapet har på sin side alltid nektet å ta på seg noe av ansvaret for den tragiske ulykken. Senest i fjor uttalte de at Walker og Rhodas var ansvarlige for ulykken, fordi kjøretøyet de satt i ble «feilaktig brukt og vedlikeholdt».

Les også: Sønderknust Vin Diesel hyllet kompisen: – Jeg vil alltid elske deg

Arvet over 162 millioner

Kort tid etter ulykken ble det klart at faren hadde testamentert hele sin formue til datteren. Lønnen fra Walkers siste filmprosjekter «Fast and Furious 7» og «Hours», tilsvarende rundt 162 millioner, gikk også til den daværende 15-åringen.

Etter ulykken bestemte 17-åringen seg for å hedre faren med stiftelsen «Paul Walker Foundation». I en Instagram-melding med et gammelt bilde av hun og Walker, skrev hun følgende:

«Jeg reflekterte over min far, og tok meg selv i å reflektere over hans lidenskap. Hans lidenskap for havet, hans lidenskap for å redde dyr, hans lidenskap for å hjelpe mennesker og hans lidenskap for spontan godvilje. Jeg ville starte denne stiftelsen fordi jeg ville dele den delen av ham med verden».

Kompisen og skuespillerkollegaen Vin Diesel hedret også Walker ved å oppkalle datteren sin Pauline etter Paul i fjor.

– Han var i rommet. Det var ingen annen jeg tenkte på da jeg kuttet navlestrengen. Jeg bare visste han var der. Det føltes som at dette var en måte å gjøre hans minne til en del av min familie og min verden, sa Diesel i forbindelse med fødselen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder