På kongelig ferie med bestefar

Kong Harald spanderte kongekrabbe på barnebarna

Smil til kamera, mamma! Prinsesse Ingrid Alexandra og Maud Angelica knipset i reneste paparazzi-stil da kongefamilien møtte pressen i dag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Kong Harald (78) og dronning Sonja (78) er på privat ferie i Nord-Norge. De har tatt med barnebarna for å vise dem Finnmark.

Tidligere har kongefamilien dratt på fellesferie til langt varmere og eksotiske reisemål, blant annet Korsika i 2012.

– Vi vil vise fram opplevelser og norsk historie, sa dronningen da pressen fikk møte dem utenfor festningen, ifølge NTB og lokalavisen Østhavet.

Husker du kongens nyttårstale? «Vi trenger snille ord».

– Vi kan ikke bare sitte og fortelle dem om historien. Vi må vise dem det også, for ellers blir det for kjedelig for barnebarna, tilføyde kongen.

Ifølge lokalavisen Østhavet fortalte dronning Sonja at hun og kongen gjennom flere år har vært på rekognoseringsturer, og at det nå var på tide å ta med barnebarna.

Kongefamilien har tidligere på turen spist kongekrabbe, barna har fått prøve ekte overlevelsesdrakter og alle har vært mye ute i det fri.

Vardøhus festning er verdens nordligste festning, og sto ferdig omkring år 1300. Den ble beordret bygget av Håkon V Magnusson – kjent som Hellig Håkon – som var konge mellom 1299 og 1319.

SMIL! Fotografene fikk smake sin egen medisin... Fra venstre Kronprins Haakon, Maud Angelica Behn og prinsesse Ingrid Alexandra tar bilder, kronprinsesse Mette-Marit og Ari Behn med dronning Sonja og kong Harald på vei til Vardøhus festning. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Prinsesse Ingrid Alexandra (11) og kusinen Maud Angelica (12) gjorde som fotografene på stedet og fotograferte Mette-Marit (41) flittig.

I litt rufsete vær ankom kongefamilien Vardø med kongeskipet og koste seg på festningen i flere timer. Blant annet ble det tid til et gruppebilde med alle sammen, ved siden av den berømte varden på stedet.

FAMILIEBILDET: Fra venstre: Kong Harald, dronning Sonja, Leah Isadora Behn, Emma Tallulah, Maud Angelica Behn, prinsesse Ingrid Alexandra bak står kronprins Haakon , kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og prins Sverre Magnus utenfor Vardøhus festning. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Ingrid Alexandra har vært med bestefar på viktige turer før. I mai døpte duoen Redningsskøyta «Elias» i stor seremoni på Honnørbryggen i Oslo. Sin unge aldrer til tross har prinsesse Ingrid Alexandra har allerede hatt noen offisielle oppdrag. Hun var blant annet med sin mor kronprinsesse Mette-Marit ut på slottsplassen for å møte Miljøagentene, og overrakte også Miljøagentene en gave julen 2012. Dessuten pleier hun å være med når det er hopprenn i Holmenkollen på den årlige Holmenkollsøndagen og stå på slottsbalkongen på 17. mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder