OSLO-BESØK: I april 2014 var Yahya Hassan i Norge for å lansere sin kritikerroste debutbok. Foto: Roger Neumann VG

Yahya Hassan siktet for skyting

Den danske dikteren Yahya Hassan blir mandag ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling, siktet for å ha skutt en 17 år gammel gutt i Aarhus.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den 20 år gamle dikteren er siktet for å ha avfyrt totalt fem skudd, hvorav to rammet 17-åringen. Det ene streifet låret, mens det andre traff foten. Episoden skjedde i forbindelse med en uoverensstemmelse, opplyser politiet.

Yahya Hassan, som nekter straffskyld, ble pågrepet natt til mandag. Mandag ettermiddag blir han fremstilt for varetektsfengsling i Aarhus.

– Jeg gikk helt tilfeldig, så kom han ut fra en pizzeria, sier en gutt som hevder at han er skuddofferet, til Ekstra Bladet.

– Jeg ser en dyster mann komme mot meg og tenker «hvem er det?». Så ser jeg at han har en pistol.

Tenåringen har lagt ut en video av det som skal være foranledningen til skuddepisoden på Facebook.

Yahya Hassan har selv delt 17-åringens Facebook-oppdatering

, men har lagt til en kommentar om at han aldri kunne funnet på noe sånt.

Hassan ble i en ankesak i august i fjor frikjent i en voldssak fra året før, der han først ble dømt til betinget fengsel i fire måneder for å ha slått en ung mann to ganger i ansiktet under en bytur.

Hassan, som er født i Aarhus av palestinske flyktninger, ble landskjent i Danmark i 2013 da han ga ut sin første diktsamling.

Hassan har fått trusler fra flere kanter etter utgivelsen av diktsamlingen. I folketingsvalget i fjor vår stilte 20-åringen som uavhengig kandidat da hans nye parti Nationalpartiet ikke klarte å samle nok underskrifter til å stille til valg, skriver NTB.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder