Prins William om Kate: - Hun har det fint

KENSINGTON PALACE (VG) Prins William uttrykte stor glede over å bli far for andre gang da han møtte pressen i Oxford mandag ettermiddag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Samtidig fortalte han at Kate etter forholdene har det bra, tross sin ekstreme svangerskapskvalme.

– Hun har det bra, takk. Det har vært noen vriene dager, en uke eller slikt, men selvfølgelig er vi intenst lykkelige, dette er store nyheter. Det er tidlig ennå, men jeg håper at vi bare ... at ting roer seg, at hun føler seg litt bedre, sa prins William til fremmøtt presse da han åpnet et nytt China Center i Oxford mandag ettermiddag.

Prinsen manet samtidig pressen om ikke å glemme nasjonale og globale nyheter.

– Det er viktig at vi alle nå fokuserer på de store nyhetene, de store internasjonale og nasjonale nyhetene, så det er egentlig tankene mine for øyeblikket. Jeg skal passe på henne nå, sa prins William.

Også prinsens lillebror, prins Harry som blir tretti år neste mandag, var kjapt ute med både spøk og lykkønskninger.

– Jeg skal bli onkel igjen, for andre gang, forhåpentligvis, så det er veldig spennende nyheter. Jeg kan ikke vente med å se broren min lide mer. Og med litt hell, hvis det er en jente, vil han lide enda mer. Jeg ville elske å se ham prøve å hamle opp med det, smilte en velopplagt prins Harry til pressen da han tok imot deltakerne til Invictus Games som starter til helgen.

– Men, helt seriøst, jeg håper svigersøsteren min blir bedre snart, og at de to får muligheten til å gå gjennom hele prosessen igjen i litt fred og ro, la han til.

Om svigerinnens helsetilstand hadde prins Harry dette å si:

– Sist gang jeg så henne, var hun OK, men følte seg ganske dårlig, men jeg tror det må forventes. Heldigvis er jeg ikke en kvinne, så jeg må ikke gå gjennom det, og det må ikke du heller. Det er en ganske grusom ting å måtte gå gjennom, men hun gjør så godt hun kan.

POPULÆR TRIO: Prins William, hertuginne Kate og prins George på vei hjem fra oppdrag i New Zealand og Australia tidligere i år. Foto:PA PHOTOS,

De overraskende nyhetene om en ny britisk prins eller prinsesse blir tatt imot med glede utenfor hertugparets hjem i London. Sky News’ velrenommerte kongereporter Paul Harrison rapporterte fra utenfor Kensington Palace store deler av dagen, og sier nyheten kom som en overraskelse på britene.

– Vi trodde de ville få et barn til, for både Will og Kate er veldig familiekjære. Men at nyheten kom i dag var ikke forventet. Fordi hun var syk igjen måtte de melde at hun var gravid fordi hun lider av morgenkvalme. Det har vært noen rykter de siste ukene, men ingen visste noe sikkert. Alle ble tatt på sengen, sier Harrison til VG.

HÅPER PÅ DI: De amerikanske turistene Wayne Monte, Gene Monte og Delores Herder håper det blir en ny prinsesse Di, men engelske hoffeksperter tviler på at det blir navnet, dersom hertuginne Kate føder en jente. Foto:Atle Jorstad,

- Trenger en ny Diana

Også dronning Elizabeth gratulerte de vordende foreldrene i går.

– Dronningen og medlemmer av begge familier er henrykte over nyhetene om at kongelige høyheter venter sitt andre barn, het det i en uttalelse fra Buckingham Palace mandag ettermiddag.

Utenfor slottet hvor hertugparet bor er det først og fremst presseoppbudet som vitner om nyheten om at hertug William og hertuginne Kate venter sitt andre barn. Men alle VG snakker med gleder seg over nyhetene.

– Jeg håper det blir en liten prinsesse Di, sier Wayne Monte uoppfordret fra Wyoming når VG møter han, kona Gene og venninnen Delores Herder utenfor Kensington Palace.

I NYHETENE: Blåkledde Paul Harrison, kongeekspert i Sky News, rapporterer foran Kensington Palace. Foto:Atle Jorstad,

Amerikanerne er på besøk i London, og er på vei fra slottet til Dianas minnesmerke.

– Det er fantastisk. USA elsker Kate, Will og vesle George. Når hun bare kommer seg gjennom sykdommen med morgenkvalmen blir dette bra, sier Herder.

– Om det blir prinsesse Diana vil dronningen bli rasende. Men Storbritannia trenger en ny Diana. Og George kan få en liten søster, sier Monte.

– Underlig

Flere VG snakker med synes imidlertid det vil være rart om en eventuell prinsesse vil bli hetende Diana.

– Det ville vært underlig. Det var veldig trist, men vi har kommet oss videre siden det. Nå virker de bare som en glad familie som er lykkelige med sin førstefødte, og nå skal få en lillebror eller -søster, sier Iris Gristwood fra Harrow, som går gjennom den vakre parken rett utenfor slottet når VG møter henne.

ANNENGANGS FAR: Prins William ble mottatt av skolejenter da han åpnet et nytt China Center i Oxford mandag ettermiddag. Samtidig måtte han svare på spørsmål fra pressen om tilstanden til hans kone, hertuginne Kate, som er gravid med parets andre barn og nok en gang rammet av ekstrem svangerskapskvalme. Hun er imidlertid ikke lagt inn på sykehus denne gangen. Foto:Lefteris Pitarakis,Ap

Hun får støtte av kongeekspert Harrison.

– Jeg tror det er usannsynlig at de velger å kalle opp en eventuell jente etter Diana. Det er mulig at navnet blir en del av en serie navn, slik som George Alexander Louis, men min tanke er at det er usannsynlig og at de heller vil ære henne på andre måter, sier Harrison.

Populære down under

Australske Kathleen Lattimore og Sue Fullgrave fra Perth i Australia er glade for at den gledelige nyheten kom når de besøkte London.

– Britenes kongehus er jo også vårt kongehus. Populariteten i Australia har tatt seg opp med Will og Kate. Vi håper barnet blir lykkelig og velskapt, sier Fullgrave.

GLADE: Sue Fullgrave (t.v.) og Kathleen Lattimore gleder seg over nyheten fra slottet bak dem. Foto:Atle Jorstad,

– Har dere noen navnetips?

– Kathleen, kanskje? Det høres jo veldig kongelig ut. Jeg vet ikke med Diana. Det blir sikkert Elizabeth, sier Lattimore.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder