KONSERT: Den amerikanske rapperen G-Eazy spilte på Stavernfestivalen i år. Foto: Odin Jæger / VG

G-Eazy beskylder Sverige for rasisme etter A$AP Rocky-saken

Artisten ble selv arrestert i Sverige i fjor, men ble løslatt etter to dager.

Natt til lørdag delte Gerald Gillum (30) - bedre kjent som G-Eazy - en TMZ-artikkel med overskriften: «A$AP Rocky blir behandlet annerledes enn hvite rappere».

– Fakta. Dette er den triste sannheten, skriver G-Eazy på Instagram-profilen sin.

Bakgrunn: A$AP Rocky varetektsfengslet ytterligere én uke

Saken han viser til er artisten A$AP Rocky, som ble pågrepet natt til onsdag 3.juli etter et slagsmål i Stockholm. Han har siden sittet varetektsfengslet i to uker etter mistanke om mishandling.

Fredag denne uken ble det kjent at svenske påtalemyndigheter etterspurte mer tid til etterforskningen, og utvidet varetektsfengslingen ytterligere én uke.

Facts. This is the sad truth...The difference between me and Rocky’s treatment and process in Sweden brings to mind two concepts that disgustingly go hand in hand: white privilege and systemic racism. Let's call it what it is. He should not be behind bars right now. My heart goes out to my brother @asaprocky and his team. We're riding for yall. #JusticeForRocky #FreeRocky

I fjor ble G-Eazy selv arrestert etter å ha slått en sikkerhetsvakt på en klubb i Stockholm. I tillegg ble 30-åringen pågrepet for besittelse av kokain, men slapp ut etter nesten to dager.

– Forskjellen mellom meg og Rockys behandling og prosess i Sverige, får meg til å tenke på to konsepter som dessverre går hånd i hånd: Det hvite privilegium og systematisk rasisme. La oss kalle det hva det er, skriver han.

Fikk du med deg? Avlyser Kadetten etter arrestasjon i Sverige

Jada Pinkett Smith (47) har også reagert på varetektsfengslingen, som viser til G-Eazy-pågripelsen i fjor.

– Vi skjønner tegningen, Sverige. Tro meg. Vi forstår det, skriver Smith.

Karin Olofsdotter, som er Sveriges ambassadør for USA, uttalte seg til TMZ om at det har vært direkte kontakt mellom Det hvite hus og Sverige i forbindelse med varetektsfengslingen til A$AP Rocky.

Olofsdotter fortalte blant annet at varetektsfengsling i Sverige vurderes etter flere tilfeller, blant annet fluktrisiko.

Donald Trump innblandet

A$AP Rocky har sanket inn kjendisstøtte fra hele verden - blant annet fra Kim Kardashian West (38) og Kanye West (42). Nå har i tillegg flere medlemmer av den amerikanske kongressen uttrykt støtte til A$AP Rocky.

Torsdag ble det kjent at Kardashian og ektemannen har brukt alle sine forbindelser i Det hvite hus for å få presidenten på banen - noe som har funket.

Fikk du med deg? A$AP Rocky avlyser hele Europa-turneen

Fredag kveld skrev Donald Trump (73) at han skulle ta kontakt med den svenske statsministeren Stefan Löfven (61).

– Sverige er et fantastisk land og vi er gode venner. Vi kommer til å snakke med dem – og det har vi allerede gjort, sa president Trump på et pressemøte i Det hvite hus tidligere på fredag.

Ifølge Expressen har den svenske utenriksministeren Margot Wallström (S) tidligere sagt at dette er en sak regjeringen ikke kommer til å blande seg inn i.

– I Sverige har vi et rettsvesen som håndterer denne typen saker. Vi som politikere skal ikke legge oss opp i hvordan man skal dømme eller håndtere de som sitter arrestert i Sverige, sa hun i et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT.

Videoen viser slagsmålet i Stockholm søndag 30.juni:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder