Slik er kronprinsessefamiliens liv på Haga slott

Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel viser for første gang fram sitt nye hjem på TV.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I dokumentaren, som sendes på SVT i helgen, får man også se lille prinsesse Estelle hoppe i høstløvene, ake på akebrett og koke te i den gamle lekestua, skriver Expressen i tirsdagens avis.

Dokumentaren «Haga Slott - ett kungligt hem», som er laget av Sara Bull, sendes på SVT 2. påskedag, og der får vi se bilder av hvordan slottet ser ut, og lille prinsesse Estelle som hopper og leker i sofaen.
Kronprinsesse Victoria forteller at hun stortrives på slottet.

- For meg føles det veldig spesielt, at hele familien er tilbake på Haga. Jeg hadde ikke mulighet til å bli kjent med mine besteforeldre på fars side. For meg er Haga prins Gustaf Adolf og prinsesse Sibylla, og tantene mine, «Hagasessorna». Det føles som om jeg har kommet litt nærmere besteforeldrene mine.

FAMILIELYKKE: I denne gamle lekestuen leker lille prinsesse Estelle med mamma kronprinsesse Victoria og pappa prins Daniel. Foto: Anders Strömquist Pressbilder/SVT

Prins Daniel forteller også om sitt syn på livet på slottet.

- Vi er kjempepriviligerte som for bo her. Men å bo hos mamma og pappa i et rekkehus i Ockelbo eller å bo sånn her, utgjør nok ikke noen forskjell i lykke for Estelle. Ett hjem er ett hjem.

Utenfor slottet beiter sauene, og prinsesse Estelle får se på dem mens pappa Daniel prøver seg på «Bæ, bæ, lille lam» og mater sauene med knekkebrød.

Mye følelser i huset

I tillegg til at vi får se prinsesse Estelle leke rundt, handler SVT-dokumentaren også om kongefamiliens store sorg når kong Carl Gustafs far, prins Gustaf Adolf, døde i en flyulykke i 1947.

- Det finnes mye følelser i huset, og det er merkbart for oss. Det minner deg på hvor skjørt livet er, sier prins Daniel.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder