SPILLSELSKAP-FJES: Tone Damli Aaberge, her i forbindelse med «Idol» i fjor vår. Foto: FRODE HANSEN.

Tone signerer med spillselskap - venter kritikk

Artist Tone Damli Aaberge (25) går i fotsporene til Aylar, Cathrine Larsåsen og John Carew og blir frontfigur for spillselskap.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Spillselskapet Betsson offentliggjorde mandag at den vordende moren blir en av deres ambassadører.

Etter det VG erfarer er verdien på avtalen i millionklassen og lengden på to år.

På spørsmål om avtalens innhold og hvor mye hun vil tjene sier Tones manager David Eriksen at han av prinsipp aldri kommenterer innholdet i avtalene.

- Hvorfor har hun signert avtalen, og hvilke tanker gjør hun seg om spillselskapbransjen?

- Tone har aldri lagt skjul på sin interesse for sport og spill som en god form for underholdning. Et annet viktig motiv for avtalen var at hun fikk sitt eget kulturfond, som kan være med å hjelpe andre unge talenter innen musikk og andre former for kultur. Vi opplever Betsson som en seriøs aktør i bransjen og vi er glade for at de har stort fokus på ansvarlig spill, svarer Eriksen.

- Tenkt godt gjennom valget

I et intervju lagt ut på spillselskapets hjemmesider svarer 25-åringen slik på om hun frykter at media vil være kritiske til avtalen:

- Det kan være lett å stille seg kritisk til dette, og det vil sikkert bli en del negative kommentarer. Når det er sagt så er jeg ganske vant til den slags, så det skal jeg tåle. Jeg har tenkt godt gjennom valget mitt med å bli Betsson-ambassadør.

Offentliggjøringen kommer bare måneder før Aaberge skal bli mor. Hun venter barn med kjæresten Markus Foss.

Lotteritilsynet har tidligere stilt seg svært kritisk til kjendiser som fronter utenlandske spillselskaper.

- I grenseland

I fjor opprettet de tilsynssak mot bransjen, hvor de spesielt følger med på bruken av kjendiser i markedsføringen.

- Vi ser at flere av disse kjente personene opptrer i grenseland for hva som er lovlig markedsføring, sa juridisk rådgiver Silje Sægrov Amble i Lotteritilsynet til VG i juni i fjor.

Lotteritilsynet kan ikke reagere på om norske kjendiser er med i TV-reklame på norske kanaler som sender fra andre EU-land, men dersom de markedsfører spillselskapene i Norge eller på nettsider rettet mot nordmenn kan saken stille seg annerledes.

Skal spille poker

Tone Damli Aaberge sier i forbindelse med offentliggjøringen at hun vil spille poker for selskapet, både i NM og VM.

Hun skal også dele ut 500.000 til kulturformål på vegne av selskapet de neste to årene, ved å starte et kulturfond.

Tidligere har Aylar Lie frontet Betsson, og John Arne Riise høstet kritikk da det ble offentliggjort at han hadde skrevet under en avtale med selskapet.

Cathrine Larsåsen hadde også en avtale med Unibet, men brøt avtalen etter press fra Friidrettsforbundet. Også Mats Zucarello Aasen frontet Unibet, men ble fristilt fra avtalen for å spille på landslaget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder