BLIR MAMMA IGJEN: Carola Hãggkvist gleder seg til å hente hjem sin nye datter Zoe. Foto: Jørgen Braastad / VG

Carola adopterer datter: - Zoe skal få lære meg sine sanger

Carola Häggkvist (45) gleder seg til å synge sammen med sin adoptivdatter, som hun henter i Sør-Afrika om kort tid.

  • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over åtte år gammel

Den svenske sangstjernen har i mange år drømt om å bli mamma igjen. Nå blir drømmen til virkelighet, da Carola skal adoptere en jente fra Sør-Afrika. Ifølge Dagens Nyheter skal Carola hente sin nye datter allerede i påsken, og i samme avis snakker hun ut om hva hun vil gi datteren, som heter Zoe.

Carola har fått vite at Zoe kan telle til ti, navnet på farger og dyr, at hun liker å synge og elsker fine sko.

- Jeg vil gi henne nærhet 24 timer i døgnet. Hun skal få sove i sengen min, hun skal få utdanning og skole. Vi skal synge sammen, hun skal få lære meg sine sanger og hun skal få ha på seg fine sko resten av livet. Jeg vet at jeg kan gi henne en varm favn og dele gleden min med henne. Samtidig er det jeg som trenger henne aller mest - vi trenger hverandre, sier Carola.

BAKGRUNN: Carola (45) adopterer fra Sør-Afrika

Aftonbladet skriver at sangstjernen allerede har takket nei til Sveriges versjon av «Skal vi danse», «Let's Dance» for å få tid til sitt nyeste familiemedlem. Fra før har hun sønnen Amadeus (14) med norske Runar Sørgaard.

Carola vil ikke røpe hvor gammel Zoe er, men legger ikke skjul på at hun i årevis har ønsket seg søsken til Amadeus. Den lille jenta har bursdag dagen etter at de lander i Sverige og Carola har allerede fått bilder av Zoe.

Adopsjonsplanene begynte Carola å legge for fire år siden, og snart drar hun til Johannesburg for å fullføre drømmen.

- Da blir hun endelig min, sier Carola og fortsetter:

- Livet går fortere enn man tror. jeg trodde at jeg skulle ha flere barn på dette stadiet i livet, men sånn ble det ikke. Og jeg har ennå ikke truffet en jeg vil gifte meg med, men jeg føler meg for ung til å ikke bli mamma igjen.

Hun har allerede hatt en stor «baby shower» med 40 venninner for å feire adopsjonen, som hun fikk klarsignal på i mars i sin villa i Bromman i Sverige. Der har hun også innredet et rom med rosa seng, bamser og tyllkjoler, skriver Dagens Nyheter.

Carola er blant Sveriges mest folkekjære artister og hun har deltatt i svenskenes svar på Melodi Grand Prix, Melodifestivalen, en rekke ganger. Hennes kanskje mest kjent bidrag er «Främling», «Mitt i ett äventyr», «Fångad av en stormvind» og «Evighet».

Hun er også aktuell som dommer i «The Voice» i Sverige.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder