STAKK AV MED SEIEREN: Jeanette og Johnny Krosby gikk til topps i TV2s program «Norges Grillmester».
STAKK AV MED SEIEREN: Jeanette og Johnny Krosby gikk til topps i TV2s program «Norges Grillmester». Foto:Stine Eid/TV2,

Far og datter til topps i «Norges Grillmester»

Finalister gikk fra hverandre etter innspillingen

RAMPELYS

Jeanette (21) og Johnny Krosby (50) stakk av med seieren etter en jevn kamp i kveldens grill-finale.

Publisert: Oppdatert: 15.04.15 16:54

Ti par har gjennom våren konkurrert om tittelen «Norges Grillmester», i programmet med samme navn på TV2. I kveld sto ekteparet Jan Ivar Nykvist (33) og Marius Eriksen (42) i finalen mot far og datter Johnny (50) og Jeanette Krosby (21). Jeanette og Johnny imponerte dommerne og klatret helt til topps.

- Flaks hadde nok litt og si. Jeg vet det var en del vi manglet som de andre deltakerne hadde, men fagkunnskapen pappa har på kjøtt har fått oss langt. Vi turte å eksperimentere mye mer mot slutten, sier en fornøyd Jeanette Krosby, som feirer den store seieren med familie og venner.

Deltakerne har i programmet imponert dommerne og seerne med sine grillkunnskaper, og har grillet både hval og kake. I kveldens finale måtte de flambere biff og i tillegg lage en egenkomponert treretters, som de skulle servere til alle de tidligere deltakerne i tillegg til dommerne.

- Det var første gang jeg serverte noen en treretters, også var det til 16 personer. Jeg var kjempestresset, for jeg visste at det andre paret kom til å gjøre det bra. Jeg og pappa var inne i vår egen boble og fant fort ut at hvis vi skulle vinne måtte vi gjøre noe nytt, sier Jeanette Krosby.

21-åringen forteller at hun har tatt mye lærdom fra de andre deltakerne underveis i konkurransen, og at hun var opptatt av at de skulle se på henne som en verdig vinner.

- Vi har delt grilltips hele veien, og det har aldri vært snakk om å holde noe hemmelig. Jeg føler de andre var genuint glade på vår våre vegne, og det setter jeg veldig stor pris på, sier hun.

Samlivsbrudd og skuffelse

Ekteparet Jan Ivar og Marius sto i kveld sammen i finalen mot Jeanette og Jonny. Nå avslører de at de har gått fra hverandre etter at innspillingene av serien var ferdig.

- Det er aldri noe gøy med brudd, men vi skilles som venner. Vi deler fortsatt grillinteressen og reiser til grill-EM i Polen sammen nå på onsdag, men det er klart at det er sårt, sier Jan Ivar Nykvist til VG.

Han bekrefter at bruddet ikke hadde noe å gjøre med deltakelsen i TV-programmet.

Nykvist legger ikke skjul på at både han og Eriksen ble umiddelbart skuffet da de ikke gikk helt til topps i konkurransen.

- Vi avsluttet forrige uke med å bli ukas grillmestere, og hadde bygget opp et høyt forventningspress hos oss selv. Der og da føltes det som om vi tapte finalen, ikke vant andreplassen. Det var både surt og vondt, sier han.

Etter litt tid klarte de imidlertid å glede seg over å ha kommet så langt i konkurransen.

- Vi bøyer oss i støvet for Jeanette og Ronny. Andreplassen smaker bedre etter litt tid, og vi fikk spilt på de gode, norske råvarene også i finalen og er veldig stolte av det vi presterte, sier han.

Stor premie

Vinnerne av «Norges Grillmester» fikk flere flotte premier. Far og datter Krosby fra Oslo sikret seg 100.000 kroner i varer fra Meny, hver sin Weber-grill og en tur til verdensmesterskapet i grilling i USA. I tillegg får de navnet sitt på en egen BBQ-saus, som vil bli solgt på Meny i et år framover.

Nå ser TV2 på mulighetene for å lage en ny sesong av programmet.

- Vi ser at det er en glødende interesse for grilling, og har allerede begynt å se etter kandidater til en ny sesong. Det er ikke bestemt enda, og vi vil kanskje gjøre noen nye grep, men vi vurderer sterkt å lage en sesong 2 av «Norges Grillmester», sier Unn Grethe Berge, kommunikasjonsrådgiver i TV 2 til VG.

LES OGSÅ:Slik lager du hjemmelaget italiensk pizza på grillen

Her kan du lese mer om