SJOKKERT: Pamela Andersen er en engasjert dyreaktivist, og mener hvalfangsten på Færøyene er barbarisk.
SJOKKERT: Pamela Andersen er en engasjert dyreaktivist, og mener hvalfangsten på Færøyene er barbarisk. Foto:Maurizio D'avanzo,Pa Photos

Pamela Anderson protesterer mot hvalfangst

RAMPELYS

«Baywatch»-stjernen langer ut mot tradisjonsrik jakt på hval på Færøyene, og kaller det for «barbarisk og psykotisk vannvidd».

Publisert:

Skuespiller, modell og dyreaktivist Pamela Anderson (47) landet denne uken i København, hvor hun sjekket inn på et luksushotell. Kort tid etter reiste hun videre til Færøyene for å støtte organisasjonen Sea Shepherd Consveration Societys kampanje mot den mangeårige tradisjonen for hvalfangst som foregår der.

– Vi vil beskytte hvalene, ikke kjempe mot Færøyene. Vi håper vi kan overtale folk til å begynne med noe annet, sier Anderson på en pressekonferanse, ifølge nyhetsbyrået AP.

Hvalfangst har på Færøyene blitt praktisert siden 900-tallet, og færøyske fiskere fanger rundt tusen grindhvaler i året.

Grindhvalen er ikke utrydningstruet, men aktivister mener det er måten de fanges på som er grusom og barbarisk. Metoden som benyttes går på at hvalen blir omringet av båter og drevet mot en strand.

Nyhetsbyrået AP skriver at hvalene deretter blir hugget ihjel.

Anderson har lenge vært engasjert i dyrenes rettigheter og har i mange år jobbet for organisasjonen PETA. I 2011 ble hun kåret til «Årets navn» av dyrevernorganisasjonen.

Mens Anderson blir hedret, fikk Kim Kardashian nylig kritikk fra PETA, etter at hun la ut et bilde der hun svømte med delfiner.

Den svenske avisen Expressen skriver at Pamela Anderson tidligere har fortalt at hennes engasjement for dyr reddet henne etter at hun ble offer for grufulle overgrep som barn.

– Min lojalitet var hos dyreriket, og jeg lovte meg selv at jeg ville beskytte dem og bare dem. Jeg ba for hvalene, som var mine eneste virkelige venner før jeg fikk barn, sa hun den gang, ifølge den svenske avisen.

Her kan du lese mer om