POPULÆR: Lupita Nyong'o gråt da hun mottok pris for beste kvinnelige birolle under Oscar-utdelingen i Los Angeles ved Dolby Theatre. Foto: AP

Lupita Nyong'o hikstgråt fra scenen

LOS ANGELES/OSLO (VG) At Lupita Nyong'o sin aller første spillefilm resulterte i «denne lille gullmannen», rørte både publikum, pressekorps og henne selv.

  • Sofia Storhaug
  • Merete Gamst
  • Jon Selås

Artikkelen er over seks år gammel

Gjennom hennes rolletolkning i «12 years a slave» har den kenyanske skuespilleren på kort tid blitt et hett navn i Hollywood.

Natt til mandag norsk tid, vant den kenyanskfødte skuespilleren Oscar for beste kvinnelige birolle.

Følg Oscar-utdelingen i VG Direkte her!

Det ble en tårefull affære.

Skuespilleren hikstet i gråt da hun mottok sin Oscarstatuett.

- At så mye lykke i mitt liv, er et resultat av andres ulykke kommer jeg aldri til å glemme, sier hun med referanse til slavene hun var med å portrettere i filmen.

VG +: Virkelighetens «12 Years a Slave»

Hjerteskjærende

Vel fortjent pris, sier VGs filmanmelder Øystein David Johansen.

- Hun gjør en helt hjerteskjærende bra opptreden i «12 Years a Slave». Det må ha vært en utmattende rolle å spille, Oscaren var svært fortjent, skriver Johansen, som også anmeldte filmen da den hadde norgespremiere i januar.

VGs reporter på stedet forteller om en svært overrasket skuespiller.

- Dette er overveldende. Jeg kan ikke tro det. Jeg har fått så enormt mye støtte og jeg er så takknemlig for det, forteller Lupita til pressekorpset, som ifølge VGs reporter, satt med tårer i øynene under Nyong'os takketale.

Surrealistisk

- Jeg har denne lille gullmannen i hendene, men jeg kan ikke fatte det. Det var en helt surrealistisk følelse da navnet mitt ble ropt opp, men det var fantastisk. Jeg vant og det er utrolig, sier hun rørt.

Nyong'o deler pris med Jared Leto, som vant for beste mannlige birolle.
Det unge skuespillertalentet har gjort seg bemerket for sin klassiske og elegante stil. I kveld imponerte hun også moteekspert Sonia Huanca Vold.

LES OGSÅ: minMote-Sonias dom: - Kveldens vakreste!

- Lupita Nyong'o ser ut som en vårgudinne i denne lyseblå Prada-kjolen. Fordi hun på rekordtid har blitt motebransjens nye yndling, har det vært knyttet store forventninger til «12 Years a Slave»-stjernens antrekk. Og hun innfrir! I fjor så hun Oscar-utdelingen på TV iført pyjamas, i år er hun blant de best kledde på den røde løperen.

Les også

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Oscar-vinner Lupita Nyong'o: - Prisutdelinger er som en krigssone

  2. Lupita fikk Oscar-kjolen tilbake

  3. «Gravity» tok storeslem - «12 Years a Slave» beste film

  4. Oscar: «12 Years a Slave» beste film

  5. Kommentar: Filmen vinner - fortsatt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder