SAKSØKER: Melissa Rivers har tatt ut et saftig søksmål mot New York-sykehuset som behandlet mor Joan. Her er mor og datter avbildet i mai i fjor, bare noen få måneder før komikerlegenden gikk bort. Foto:Evan Agostini,Ap

Joan Rivers' datter saksøker sykehus

Melissa Rivers har tatt ut et omfattende søksmål mot sykehuset som behandlet moren hennes i august. Familiens advokat mener legene oppførte seg som groupies.

 • Jørn Pettersen
 • Line Orfjell

Artikkelen er over fem år gammel

– Dette er en av de vanskeligste avgjørelsene jeg noensinne har tatt, sier Melissa Rivers i en pressemelding som er gjengitt av en rekke amerikanske medier, deriblant Huffington Post.

Rivers’ tunge beslutning gjelder et søksmål mot New York-sykehuset Yorkville Endoscopy, som ble levert mandag denne uken. Det var på denne klinikken Joan Rivers (81) ble innlagt i slutten av august, i utgangspunktet for å gjennomføre et enkelt inngrep på stemmebåndet. Men Rivers fikk hjertestans i løpet av undersøkelsen, og ble raskt fraktet til et annet sykehus – hvor hun ble holdt kunstig i live frem til hun døde den 4. september.

Krasse beskyldninger

Etter komikerens død ble Yorkville Endoscopy anklaget for å ha begått en rekke feil da de undersøkte Rivers, og nå har altså komikerens eneste datter bestemt seg for å ta affære. Melissa Rivers retter et solid søksmål mot sykehuset, hvor klinikkens behandling av moren beskrives i harde ordelag:– Omfanget av medisinsk feilbehandling, inkompetanse, manglende respekt og skandaløs oppførsel er sjokkerende og for å være helt ærlig ikke til å forstå. Ikke bare fortjente min mor bedre, enhver pasient fortjener bedre enn dette, heter det i søksmålet.

Søksmålet inneholder flere beskyldninger: I løpet av de 20 minuttene hvor legene forsøkte å vekke Joan Rivers til live igjen, var det visstnok ingen av dem som vurderte å gjennomføre såkalt trakeotomi – det vil si en operativ åpning av luftrøret.

Bebreider legene

Søksmålet omfatter også Joan Rivers personlige lege, som skal ha skaffet seg adgang til operasjonstuen på Yorkville Endoscopy uten å ha rett til å være der. Dessuten er en av legene ved sykehuset saksøkt for å ha tatt en selfie av seg selv og Rivers mens hun var i narkose. Joan Rivers jobbet med TV-programmet «Fashion Police» i flere år før hun døde – og ifølge Jeffrey Bloom, Rivers-familiens advokat, er det legenes feil at 81-åringen ikke lenger briljerer på skjermen. – Hvis legene hadde oppført seg som leger i stedet for groupies, hadde Joan Rivers jobbet med «Fashion Police» i forrige uke, uttalte Bloom til New York Daily News på mandag.

Tirsdag kveld norsk tid hadde sykehuset ennå ikke kommentert selve søksmålet, selv om blant andre CNN hadde forsøkt å kontakte alle som er nevnt i søksmålet.

Les også

 1. Joan Rivers beste gullkorn

  Joan Rivers legendariske sitater får fremdeles folk verden over til å le høyt.
 2. Joan Rivers' datter og barnebarn arver 550 millioner

  TV-kjendisen med de kjappe replikkene hadde svært god forretningssans og etterlater seg store summer.
 3. Joan Rivers er død

  Den amerikanske skuespilleren og komikeren Joan Rivers døde torsdag, 81 år gammel.
 4. Legene som behandlet Joan Rivers får kritikk

  Komikerlegenden Joan Rivers døde av komplikasjoner under…
 5. Datteren fikk ansvaret for Joan Rivers millionformue

  Komikerlegenden Joan Rivers gir sin estimerte formue på 150 millioner amerikanske dollar til familie venner og veldedige…
 6. Stjernene hyller Joan Rivers

  På sosiale medier strømmer det inn rosende ord til komikerlegenden Joan Rivers fra kjendiser verden over.

Mer om

 1. Hollywood

Flere artikler

 1. Datteren fikk ansvaret for Joan Rivers millionformue

 2. Oprah Winfrey venter kritikk for «After Neverland»-intervju

 3. Sigrid Bonde Tusvik slår tilbake mot Ørjan Burøe: - Det er ett eller annet som skurrer

 4. Disse tok vi farvel med i 2014

 5. Slik reagerer kjendisene på Cosby-skandalen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder