«Ingen grenser»-Birgit om hvorfor hun sitter i rullestol

TV-yndlingen brakk beinet i badeulykke og ble lam etter en omfattende operasjon.

  • Merete Gamst
  • Tommy H. Brakstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det gikk fryktelig galt da Birgit Lovise Skarstein skulle bade fra en molo i Malaysia. Uten å sjekke vanndybden hoppet først kameraten hennes ut i vannet. Ettersom det gikk bra, hoppet Birgit etter uten å tenke seg om.

Det forteller hun i et intervju på «Skavlan» fredag kveld.

VGTV: Se intervjuet her

Hoppet ble skjebnesvangert.

Operert 16 ganger
- Jeg hoppet bare rett ut i vannet, og da jeg reiste meg klarte jeg ikke stå ordentlig. Jeg tittet ned og så at beinet var borte fra ankelen og ned. Leggbeinet stakk rett ut og blodet fosset. Beinet hang bare og dinglet som en løs hudfold.

Det tok litt tid før de andre forstod alvoret, men da de så alt blodet fikk vennene løftet henne opp av vannet.

Birgit ble operert 16 ganger. Det var en utfordring på grunn av hun hadde fått en bakterie som spiser opp foten. Under den 16 operasjonen skjedde det en feil.

- Jeg fikk epiduralbedøvelse for å ta bein fra hoften ned til ankelen. Etter operasjonen gikk aldri epiduralen bort, så jeg ble lam fra hoften og ned.

LES OGSÅ: «Ingen grenser»-Fredrik forlatt av faren

Gleder seg til Skavlan
NRKs har hatt en enorm suksess med serien «Ingen grenser». Over én million seere fulgt Lars Monsen og de andre deltakerne ekspedisjon mot toppen av Snøhetta.

(Saken fortsetter under bildet.)

TV-YNDLING: Birgit Lovise Skarstein, Lars Monsen og de andre deltagerne i «Ingen grenser» fenger nordmenn. To program gjenstår. Foto: NRK

Skarstein skjønte lite av hvorfor hun er ønsket til det Skandinavias største talkshow.

- Det er jo bare store og spennende navn som er gjester på Skavlan. Hvorfor skal jeg bli invitert, spør hun til VG tirsdag.

Hun gleder seg imidlertid enormt.

- Det blir utrolig stort og spennende, sier hun.

VGTV: Se intervjuet her

Birgit er ikke bitter for at det gikk galt på operasjonsbordet. Hun bruker kreftene på å se framover.

- Det handler om å være ærlig med seg selv, og det er viktig å tilpasse seg det livet man ønsker å leve, sier hun til VG.

Hun er veldig takknemlig for den responsen TV-suksessen har gitt. At folk ser verdien i det de har laget synes hun er veldig hyggelig. Samtidig håper hun at TV-seerne også kan se litt forbi det som bli presentert på TV-skjermen.

- Jeg har blitt mer bevisst på hvor liten jeg er. Min historie er bare en av mange. Programmet viser ti sterke historier - fortellinger som har gitt meg en sterkere fellesskapsfølelse, sier hun.

22-åringen er i dag leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus med ansvaret for velferdstilbudet til 60.000 studenter i Oslo.

Selv om hun har blitt en yndling på skjermen kommer hun ikke tilbake med det første.

- Jeg vil ikke ha mitt eget talkshow, sier hun og ler.

For den ferske TV-stjernen finnes der viktigere jobber. Birgit har lyst på et yrke hvor hun kan få hjelpe andre mennesker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder