EN MARKANT KUNSTNER: Pushwagner er en av Norges viktigste samtidskunstnere og har den senere tid oppnådd internasjonal annerkjennelse. Foto: Tommy H. Brakstad, VG

Pushwagner vil inn på Astrup Fearnley Museet

(VG Nett) Snart kan det gå troll i ordene til den markante kunstneren. Han forteller at det nyåpnede museet skal være interessert i bildene hans.

  • Tommy Brakstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Torsdag åpnet Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen i Oslo. VG møtte den eksentriske samtidskunstneren Pushwagner på vei fra den storslåtte markeringen. Terje Brofoss, som han egentlig heter, holder utstilling i et steinkast unna.

Pushwagner er en stor tilhenger av det privateidemuseet som nå har åpnet i nabolaget. Han ser gjerne sin egen kunst på veggene i Astrup Fearnley Museet.

- Det er en ønskedrøm. Jeg har mange malerier som kan passe fint på veggene, sier han i det han viser VG veien til sitt eget galleri.

Døren er låst idet han ankommer, og han må få gitt beskjed om hvor han er. Han finner fram en tusj og skriver like greit direkte på ruten idet galleristen kommer han til unnsetning.

(Saken fortsetter under bildet.)

VIL TIL FEARNLEY: Pushwagner ser gjerne kunsten sin på det nye Astrup Fearnley Museet. Foto: Tommy H. Brakstad, VG

Damien Hirst forbilde
Når kunstneren viser VG rundt i galleriet sitt, forteller han at han er i samtaler med Atrup Fearnley men at ingenting er avklart ennå. Kunstneren Damien Hirster imidlertid allerede på plass. Hirst er Pushwagners favoritt:

- Han er ikke en kunstner. Han er en slags oppfinner, han gjør nye ting - overraskende nok. Hirst er fantastisk. Jeg kunne kanskje laget noe av dette selv, men jeg er ikke like oppfinnsom, sier Pushwagner ydmykt.

Ikke like fint som Operabygget

Pushwagner legger ikke skjul på at han liker det nye Astrup Fearnley-museet. Likevel, når det ikke til topps.

- Jeg trodde det var Snøhetta som hadde laget det. Så fint var det, men det er ikke like fint som Operabygget, fortsetter han.

Det nye museet på Tjuvholmen er tegnet av den italienske arkitekten Renzo Piano. Han er blant annet mannen bak Pompidou-senteret i Paris og Europas høyeste skyskraper, nyoppførte The Shard i London.

- Jeg må få understreke at jeg gledet meg veldig til denne åpningen på forhånd, men siden jeg er så gammel - og på en måte på sammenbruddets rand, så må jeg ta hensyn til meg selv hele tiden, sier Pushwagner som gjerne vil ta turen tilbake for å se kunsten på Fearnley en gang til.

Astrup Fearnley Museet har ingen kommentar til eventuelle innkjøp av Puswagners kunst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder