NY PROFIL: Danske Nicklas Bendtner har fått mye omtale før Eliteserien ble sparket i gang. I går kvitterte han med å sette inn Rosenborgs første mål mot Odd. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

God TV-åpning for Eliteserien

Rett under en halv million har sett norsk fotball åpent på
Eurosport i helgen.

Artikkelen er over to år gammel

Den norske fotballsesongen er i gang, og i helgen har tre kamper blitt vist åpent på Eurosport Norge.

Til sammen ble kampene sett av 476.000, ganske jevnt fordelt på de tre kampene: Kristiansund – Molde (lørdag, 154.000), Tromsø-Brann (tidlig søndag kveld, 127.000) og Rosenborg – Odd som «hovedkampen» søndag kveld med 195.000 seere.

Morten Wiberg i Carat mener Eurosport og Discovery må være godt fornøyd med åpningen.

– Eurosport har sin første sending og er en liten kanal. Og har dessuten lavere distribusjonsgrad. Sett i et slikt lys er starten meget positiv. De har satset på 600.000 per runde, og det kan virke som de kan komme godt innenfor det.

– Tror du det er mulig å øke tallene ytterligere?

– Målet er nok å vokse enda mer, men da må man også være heldig med kampene som går hver runde. De ønsker å bygge Eliteserien til noe større, det krever litt tid, sier Wiberg som også synes 154.000 på Møre og Romsdal-oppgjøret mellom Kristiansund og Molde.

Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks er godt fornøyd med tallene for helgen.

– En halv million seere på tre kamper og over 60.000 nordmenn som spiller Eliteserien Fantasy, det er vanvittig moro. Får vi 90.000 seere på Vålerenga - Viking på MAX i dag, har vi doblet seertallene for Eliteserien allerede i første runde. Og det kun på de åpne kanalene, sier han.

Seertallene viser en økning fra i fjor når det gjelder de åpne kanalene. I følge Kampanje.com ble fredagskampen mellom Aalesund og Stabæk sett av 89.000, mens søndagskampen mellom Start og Lillestrøm ble sett av 99.000.

Tallene for tilleggskanalene som viste de andre Eliteseriekampene er foreløpig ikke klare.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder