I NORGE? Det nye superparet skal ha valgt Nord-Norge som sitt første felles reisemål. Foto: Frederic J. Brown / Justin Tallis AFP

The Sun: Prins Harry og kjæresten på hemmelig ferie i Tromsø

Prins Harry (32) skal ha tatt med Meghan Markle (35) til Nordens Paris for å se nordlyset på deres første ferietur sammen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det skriver den britiske tabloidavisen The Sun.

Etter å ha feiret nyttår med kongefamilien, forlot paret London i all hemmelighet på mandag og flydd til Tromsø, hevder avisen.

– Harry ønsket å gjøre denne første ferien til noe Meghan aldri vil glemme, sier det som angivelig er en anonym venn av prinsen, til The Sun.

Dette er Meghan Markle: Samfunnsbevisst og berømt

Ifølge avisen har paret blant annet bodd på Tromvik Lodge, som ligger i Tromvik, ytterst på Kvaløya, en times kjøretur fra Tromsø. Her skal prinseparet ha fått oppleve både nordlys og hvalsafari.

– Det var ikke et åpenbart valg, som en strand eller en tropisk øy. Han har lagt mye innsats i dette og ønsket å gjøre det så romantisk og spesielt som mulig, forteller vennen til avisen The Sun, og fortsetter:

– Harry ønsket å komme seg vekk fra alle andre og være totalt på egenhånd – bare de to sammen.

Hos Tromvik Lodge får de det først travelt med å legge på telefonen når VG ringer. Like etterpå tar Tore Gjert Eriksen i Tromvik Lodge ny kontakt. Han vil ikke bekrefte at paret har vært på besøk.

– Vi har hatt noen berømtheter her hos oss på Tromvik Lodge, men full diskresjon er som regel en del av avtalen. Det er et vakkert sted, på et av de hotteste reiselivsmålene på kloden akkurat nå på grunn av nordlyset og hvalen. Tromsø er full av turister, men de mest sofistikerte reisende velger Tromvik, sier Gjert Eriksen Tromvik Lodge til VG.

Ifølge stedets nettside har hytten tre soverom, to bad, sauna og boblebad, og tilbyr i tillegg til panoramautsikt mot sjø og nordlys, et «utmerket utgangspunkt for fiske, ski og fjellturer».

Prins Harry om tapet av moren: – Bearbeidet aldri det som skjedde

Tromsø-traktene er et attraktivt reisemål for tiden. Den engelske avisen The Guardiansreisejournalist og eventyrer Kevin Rushby har nylig plukket ut ti byer han mener er de beste europeiske reisemålene vinterstid. Tromsø var en av dem. Og det er særlig nordlyset som trekkes frem.

I tillegg til å ha beundret nordlyset, skal prins Harry og kjæresten som er mest kjent fra tv-serien «Suits», også ha vært på hvalsafari.

Ifølge The Sun er det polfarer og ekspedisjonsleder Inge Solheim som har hjulpet prinsen med å tilrettelegge turen. Solheim har tidligere ledet ekspedisjoner med prins Harry til både Sydpolen og Nordpolen.

VG har ikke lykkes i å få tak i Inge Solheim.

Prinsen har tidligere uttalt at han er bekymret for sikkerheten til sin nye kjæreste, og at han ønsker å skjerme henne fra pressen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder