Roy Horn: - Ikke tigerens feil

RAMPELYS

(VG Nett) Roy Horn (59) var nær ved å bli drept av sin egen tiger på scenen. Nå snakker magikeren ut - på TV.

Publisert: Oppdatert: 17.09.04 14:06

I flere dager svevde Horn mellom liv og død. Han ble rammet av slag like etter hendelsen, men legene reddet livet hans. 59-åringen er delvis lam.

Har besøkt tigeren

Horn forteller i flere TV-intervjuer denne uken - blant annet med amerikanske NBC og tyske RTL- at han har besøkt tigeren Montecore etter at han ble skrevet ut fra sykehuset like før jul i fjor.

I likhet med partneren Siegfried Fischbacher, som var raskt etter ulykken med å hevde at tigeren bare ville hjelpe Horn, hevder Horn at det store dyret ikke mente å skade ham.

- Det var en ulykke, sier Horn ifølge BBC.

- Tok signalene

Horn forklarer i intervjuet at han plutselig følte seg svimmel på scenen. Magikeren, som i dag er avhengig av rullestol, forteller videre at Montecore handlet i beste mening. Tigeren skal ifølge Horn ha forsøkt å ta tak i ham i tilfelle han skulle besvime og falle ned fra scenen.

- Montecore så signalene, og han prøvde å redde meg, forklarer Horn - som etter at han kom til bevissthet insisterte på at tigeren skulle få leve.

Publikum i salen var sjokkerte vitner til at tigeren bet tak i Horns nakke og at magikeren ble slept av scenen.

Horn, som skal ha vært klinisk død i et minutt etter angrepet, forteller at han hadde en nær døden-opplevelse på operasjonsbordet.

- Jeg så et sterkt lys og moren min. Og mine kjære dyr lå ved føttene hennes. Jeg forlot kroppen et øyeblikk, forklarer Horn.

Vingene ikke klare

Magikeren mener at han overlevde fordi «hans tid ennå ikke var kommet».

- Jeg fikk ikke lov til å dø riktig ennå. Mine englevinger var ikke ferdig utviklet, sier 59-åringen i TV-intervjuet som vises i USA denne uken.

Strid rundt video

Amerikanske myndigheter, som fortsatt etterforsker ulyken, krever å få overlevert videoopptaket fra tigerangrepet. Managementet til «Siegfried & Roy» nekter imidlertid å overlevere opptaket.

Magikerduoen skal være redd for at de grusomme live-bildene skal havne i media. Duoen skal ha tilbudt etterforskerne å få se opptaket, men nekter bestemt å gi det fra seg.

Holder sammen

Siegfrid Fischbacher står last og brast ved sin partner.

- Hvis Roy ikke kan bruke sin venstre arm, så skal jeg være hans venstre arm. Det knuser hjertet mitt noen ganger, men som oftest er det vi opplever, både hjertevarmende, bittert og søtt. Nå vet jeg at livet er en gave, uttalte Fischbacher i intervjuet med NBC.

Det tyskfødte paret har stått på scenen i Las Vegas i over 35 år, de siste 13 årene med tiger-show. Shoet er tatt av plakaten, men Montecore lever i beste velgående i en dyrehage tilhørende Mirage-hotellet i Las Vegas.