SINGEL: Rune Larsen fikk seg kjæreste etter serien, men er singel i dag.
SINGEL: Rune Larsen fikk seg kjæreste etter serien, men er singel i dag. Foto: Privat

«Gift ved første blikk»-Rune om: Singellivet, drømmedama og trekantdrama i kulissene

RAMPELYS

Det var ikke dramafritt under innspillingen av «Gift ved første blikk». En av deltagerne, Rune Larsen (30) er singel igjen, og på utkikk etter drømmedama.

Betalt innhold
Publisert:

Mossingen Rune Larsen var med på den fjerde sesongen av datingprogrammet «Gift ved første blikk», som gikk på TVNorge tidligere i år. Han giftet seg med Katarina Lennart Pavlovic, og paret var de eneste som valgte å fortsette ekteskapet etter at TV-kameraene ble skrudd av.

Etter tre måneder brast lykken, og Rune og Katarina skiltes som venner.

– Dessverre så uteble den kjemien vi håpet på. De største problemene vi hadde var mangel på kjæreste-følelser, i tillegg til noen situasjoner som helt klart burde vært unngått. Når det er sagt så ønsker jeg å berømme Katarina for jobben hun gjorde i eksperimentet. Det kommer nok ikke så godt frem i serien hvor mye hun stresset, og all innsatsen hun la ned for at vi skulle ha det bra uansett, sier Larsen til VG.

Les også: Slik gikk det med parene fra «Gift ved første blikk» sesong 1

Trekantdrama i kulissene

Flere måneder etter innspillingen da de tre ekteskapene var over, fikk deltagerne møte hverandre for første gang for å se gjennom de første episodene i plenum.

Denne kvelden fant to av deltagerne tonen på tvers av de tidligere matchene. Dette viste seg å ikke være så populært for en tredjepart.

Larsen og de involverte vil ikke røpe noen navn, men samtykker til at hendelsen blir omtalt.

– Hele situasjonen ble så rar og ubehagelig. Så vidt jeg vet er ingen av parene særlig gode venner i dag. De fleste føler vel at de ble matchet helt feil fra starten av. Jeg hadde innstillingen om at jeg skulle gjøre alt jeg kunne for at ekteskapet skulle funke, og at det hadde vært dødskult om det gjorde det, sier Larsen.

«Gift ved første blikk»-eksperter: Dette er viktig for at forholdet skal vare

Dette ser Larsen etter i drømmedama

Kort tid etter deltagelsen fant Larsen kjærligheten på ny, og flyttet fra hjembyen sin, Moss. Nå er han singel igjen, tilbake i Moss og for alvor klar for å finne den langvarige kjærligheten.

– Jeg ser etter en dame som hovedsakelig er omsorgsfull og snill. Det er et stort pluss hvis hun er selvstendig og har en egen lidenskap, som en hobby. Det synes jeg er tiltrekkende.

Larsen forteller om et kjærlighetmønster som virket å gjenta seg hver gang han møtte en ny dame. Han ville ut av dette og lære seg selv å kjenne i parforhold - det var hovedmotivasjonen for å være med i programmet, forteller han til VG.

– Jeg hadde kommet ut av et lengre forhold hvor vi faktisk var forlovet da jeg ble med i «Gift ved første blikk», det var et relativt stygt brudd. Mye av tiden før deltagelsen ble brukt til å gå jobbe med hva slags menneske jeg er i forhold, og la mye av grunnlaget til hvordan jeg føler meg som en bedre kjæreste i dag enn jeg var da. Jeg har en del lengre forhold bak meg, men jeg ender nesten alltid opp med å velge feil, forteller han og fortsetter:

– Jeg får stort sett rollen som omsorgsperson, og som tar vare på folk selv om jeg kanskje ikke har vært helt i stand til det. Det har ikke vært balanse i forholdene jeg har vært i.

Husker du «Unge Mødre»? Livet i dag: Kjønnsskifte, brudd og flere barn

Underveis i TV-programmet lærte Larsen mye om seg selv, og hva han så etter.

– Det viktigste jeg lærte er nok jobben som må legges ned for å få et forhold til å fungere. Man må hovedsakelig gjøre en innsats i seg selv - «hvordan velger jeg å reagere dersom forholdet går dårlig i perioder?» er et sentralt spørsmål, sier han.

Larsen har nettopp fått ny jobb som salgssjef i et firma som driver med forvaltningssystemer for eiendomsutleie, og eier sin egen bolig. Det eneste som mangler er en han kan dele livet med. Han mener at balanse er et nøkkelord i sunne og gode forhold.

– Det er selvfølgelig viktig å være bestevenner, støtte hverandre i alt og ha et felles ønske om å tilbringe mye tid sammen, men selvstendighet er vel så viktig, sier han.

Han er heller ikke fremmed for å starte en familie når tiden er inne for det.

– Jeg er på et sted i livet hvor jeg har leilighet og jobb, men mangler en partner. Jeg leter etter en jente som jeg kan slå meg til ro - og bli voksen sammen med. Jeg vil gjerne ha barn etterhvert.

VG+: Andrea og Nicolai fra «Gift ved første blikk»: Går fortsatt til parterapi

TVNorge: - Vi synes det er leit når parene ikke ender opp sammen

Hanne McBride, mediesjef i Discovery Networks Norway sier kanalen synes det er synd når parene ikke finner kjærligheten.

– Verken produksjonsselskap eller kanal har noen innvirkning på matchingprosessen i «Gift ved første blikk». Den blir gjort av et ekspertpanel og består av omfattende personlighetstester og flere runder med samtaler med ekspertene. Ekspertene går flerfoldige runder for å finne den perfekte matchen, men, som i livet, spiller ukjente faktorer inn. Vi synes det er leit når parene ikke ender opp sammen, da formålet med programmet er å skape kjærlighet og å gi seerne et innblikk i hvordan man får kjærligheten til å fungere, sier Hanne McBride, mediesjef i Discovery Networks Norway.

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL525

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »

Her kan du lese mer om