Bambee på glattisen

RAMPELYS

(VG) Med artistnavnet Bambee er Desiree Sparre-Enger (23) klar for markedet med singlen «You Are My Dream».

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:19

- Deltagerne får poeng ut ifra hvor mange nivåer de erobrer. Det er et slags arkadespill med innlagte dansetrinn av ulik vanskelighetsgrad. Dette er blitt utrolig populært blant japansk ungdom, forklarer Desiree Sparre-Enger.

Plateselskapet til Bambee i Japan, EMI-Toshiba som også utgir Lene Marlin, har visstnok gjort en god jobb med 23-åringen. Blant annet har hun vært med på en rekke populære dance-samlealbum.

Om et par uker, nærmere bestemt 4. april, er det duket for debutalbumet «Bambee On Ice».

Ikke saksøkt

Sparre-Enger flirer når hun nevner tittelen.

- Nei, jeg er ennå ikke blitt saksøkt eller truet av Disney, bemerker hun lakonisk, med referanse til Mattel som dro Aqua for retten i California etter at gruppa fikk en megahit med singlen «Barbie Girl».

- Men det hadde kanskje vært noe. All omtale er god omtale, ikke sant, sier Sparre-Enger.

Målet er å lage fengende, kitchy og moderne dance-pop med humor og litt ironi.

I så måte er tiden moden for et prosjekt som Bambee. Ikke minst fordi det endelig er blitt legitimt å produsere upretensiøs pop i Norge.

- Misforstå ikke! Jeg står 100 prosent inne for det jeg gjør. Jeg går ikke dypt i meg selv. Det er riktig, men det finnes ganske mye humor i dette, mener Oslo-jenta som er oppvokst på Nordstrand.

- Heldigvis er det ikke lenger nødvendig å vrenge sjela for å bli akseptert i bransjen, fastslår Sparre-Enger.

Allerede i 1997 var det meningen at Scandinavian Records skulle utgi debutalbumet til Bambee, men det hele kokte av forskjellige årsaker bort i kålen.

Høsten samme år kom Bambee med singlen «Candy Girl» i en Aqua-lignende innpakning.

- Hvis Lene kan synge som en baby, kan vel jeg også, tenkte jeg, medgir Sparre-Enger og smiler.

Skriver ikke

Etter hvert har Arcade, som satser tungt på dance-genren, overtatt albumet og Bambee som skal lanseres samtidig i hele Skandinavia.

Låtene er skrevet av et dansk produsent-lag som driver Hip Cat Studio. Et av bidragene kommer også fra Thomas Ekle i norske Di Mico.

- Nei, jeg skriver ingen låter. Jeg er på mange måter en god gammeldags syngedame. Jeg holder meg til det jeg kan, sier hun selverkjennende.

Sparre-Enger har permisjon fra jobben i NRK P3.

Der traff sangerinnen sin tidligere kjæreste, Håvard «Howard» Sylte, som leder programmet «10 i skuddet», hvor Bambee-singlen «Typical Tropical» lå flere uker på lista. - Som sagt. All omtale er god omtale, sier hun om kontroversen og snakket om mulige koblinger mellom hennes karriere og P3-innflytelsen til Sylte.