TV 2-FAVORITTER: «Senkveld med Thomas og Harald», med Thomas Numme og Harald Rønneberg (t.h.), er snart slutt. Stian Blipp (t.v.) skal etter planen ta over. Foto: Frode Hansen / VG og TV 2

TV 2 vil ha Stian Blipp som fredagskonge

TV 2 jobber nå med et nytt program med Stian Blipp (28) som skal overta fredagskvelden etter «Senkveld med Thomas og Harald».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Stian Blipp gifter seg 19. mai: – Jeg sier ja!

Etter drøye 15 år - og 29 sesonger - som fredagsunderholdning på TV 2 er det snart slutt for «Senkveld med Thomas og Harald».

– Alle eventyr har en slutt, også det som må ansees å være ett av de vakreste eventyrene på TV 2. «Senkveld med Thomas og Harald» er, og har vært, en institusjon på fredagene på TV 2 i 15 år, sa TV 2-sjef Olav T. Sandnes da nyheten ble kjent i fjor høst.

Og for Thomas Numme og Harald Rønneberg betyr det at det bare er fem programmer igjen før de legger «Senkveld»-skoene på hylla for denne gang. Det betyr også at TV 2 ikke ligger på latsiden om dagen.

EGET TALKSHOW: Stian Blipp hadde i fjor vår premiere på talkshowet «Stian Blipp-show». Foto: TV 2

Fortsatt under planlegging

TV 2 er godt igang med planleggingen av et talkshow på fredagskvelden. Etter det VG kjenner til jobber de nå med et nytt program ledet av Stian Blipp, til å fylle tomrommet etter Thomas Numme og Harald Rønneberg.

les også

Thomas og Harald gir seg med «Senkveld»

Kanalen er imidlertid fortsatt tidlig i prosessen, og det er mye som ennå ikke er helt landet.

Så sent som i fjor vår fikk Blipp sitt eget talkshow, «Stian Blipp-show» på TV 2. Den første sesongen av showet fikk svært blandede kritikker, og ble av VG belønnet med treningkast 3.

Etter det VG forstår blir det neppe hverken «Stian Blipp-show» eller «Senkveld» som blir å se på fredagskvelden, men et annet konsept.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Om noen få uker er «Senkveld»-eventyret over for Thomas Numme og Harald Rønneberg. Foto: Næss, Øyvind Nordahl

– Ikke hørt noe om

Da Stian Blipp i forrige uke ankom premieren av «Komikameratene» med blant andre Morten Ramm i spissen, fikk han direkte spørsmål fra VG om det er hans show som skal ta over gullplassen på TV 2 på fredagene fremover.

Da unngikk han å si om han selv skulle være programleder for et annet program, men kom med følgende svar:

– Jeg kan garantere deg at «Stian Blipp-show» ikke skal ta over etter «Senkveld». Jeg hadde blitt veldig glad om det stemte, men det har jeg ikke hørt noe om, sa han da.

les også

Truls Svendsen: – Jeg var redd for Hellstrøm

VG har også vært i kontakt med den 28 år gamle programlederen onsdag kveld.

– Dette er noe jeg hverken kan bekrefte eller avkrefte. Akkurat nå har jeg tre uker igjen med «Stian Blipp-show», og så får vi se hva framtiden bringer, sier han til VG.

Skal produseres av eks-TV 2'er

Tidligere TV 2-direktør Trond Kvernstrøm var med å bygge opp «Senkveld med Thomas og Harald» under sin tid i produksjonsselskapet «Monster». I 2016 sluttet Kvernstrøm i TV 2, for deretter å etablere selskapet The Oslo Company sammen med Christian Steen.

Trond Kvernstrøm var med og startet The Oslo Company etter at han sluttet i TV 2. Og det skal være hans selskap som skal produsere TV 2s nye fredagsunderholdning. Foto: Bringedal, Terje

Dette selskapet skal produsere programmet som til høsten tar opp arven etter «Senkveld». Oslo Company søker for tiden nemlig etter researcher - med søknadsfrist 20. april.

«Vi søker researcher/gjestebooker til stort underholdningsprogram», står det i jobbannonsen. Arbeidstiden: Mai til desember i år.

VG har vært i kontakt med Kvernstrøm, som henviser til TV 2.

PR- og mediesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, vil ikke bekrefte informasjonen VG sitter på. Men han legger ikke skjul på det jobbes iherdig i kulissene for å erstatte «Senkveld».

– Thomas og Harald skal snart gi seg, og det er ingen tvil om at den programflaten de har dekket i mange år er viktig for TV 2. Vi er igang med å planlegge og jobbe med et konsept for den programflaten, men ingenting er hundre prosent spikret ennå.

– VG sitter også på informasjon om at det er The Oslo Company som skal produsere arvrtageren til «Senkveld»...?

– Som nevnt jobber vi med et konsept for fredagskvelden på TV 2 fra kommende høst, men vi ønsker ikke å kommentere noe mer rundt dette ennå, sier han til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder