Forberg erstattes

RAMPELYS

Kanal 24-programlederen Leif-Erik Forberg (54) dropper helgesendingene og erstattes av Lars Eikanger (41).

Publisert:

- Det er ganske belastende å jobbe lørdag og søndag hver eneste helg. Han har gjort det siden 1. september, og det var en forutsetning fra hans side at det var for en begrenset periode, sier programsjef Sebastian Løberg i Kanal 24 til VG. Leif-Erik Forberg begynte i Kanal 24 i mai i år etter å ha vært morgenvert hos konkurrenten P4. Den profilerte radiomannen startet først med morgensendinger fra 04 til 06 på hverdager, men i september gikk han over til morgensendinger i helgene og har hatt programmet «Leif-Erik» i tre måneder.

- Leif-Erik er fortsatt tilknyttet bedriften, men for en periode blir han ikke å høre på lufta, sier Løberg.

I over 30 år har Leif-Erik Forberg vært en kjent stemme i norsk radio. Han har jobbet i NRK Tromsø, NRK P2 og var blant annet med og startet aktualitetsmagasinet «Her og Nå» på NRK P1. I tillegg har han vært innom TVNorge og TV3.

Ifølge programsjef Sebastian Løberg var det Leif-Erik Forberg som ytret ønske om ikke å fortsette med helgesendingene.

7. januar skal Radio 1-profilen Lars Eikanger ta over sendingene som går fra 09 til 12 på lørdager og 09 til 13 søndager. Forberg vil imidlertid fortsette å jobbe sporadisk i kanalen.

- Vi får se om det på sikt blir plass til nye sendinger med Leif-Erik på et annet tidspunkt. Hver femte helg blir han vikar, hvor andre har fri, men han blir ingen hovedprogramleder, sier Løberg.

Her kan du lese mer om