NY JOBB: Helene Olafsen. Foto: Hansen, Frode

Helene Olafsen blir programleder i TV 2

Etter å ha jobbet med OL for Discovery, har tidligere snøbrettkjører og realitykjendis Helene Olafsen nå signert for konkurrenten.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Så mange så Helene Olafsen vinne årets «Skal vi danse»

I vinter har Helene Olafsen (28) vært å se i TVNorges og Eurosports OL-sendinger. Fremover blir hun imidlertid å se hos konkurrenten TV 2.

I første omgang skal hun jobbe med Tour de France og Fotball-VM, men etter hvert også med diverse underholdningskonsepter.

VG var i kontakt med Helene i forbindelse med hennes nye jobb senest lørdag, men fikk da beskjed om at hun ikke fikk lov til å prate om det ennå.

Men nå bekrefter både TV 2 – og hun selv nyheten.

Blir programleder

– Det har ikke vært klart så veldig lenge. Vi begynte å snakke i høst, og så har vi fortsatt å snakke sammen senere. Det var vel først i januar at det ble klart. Jeg er veldig fornøyd, sier Helene Olafsen til VG.

Og 28-åringen er allerede godt i gang. 1. mars startet hun nemlig hos sin nye arbeidsgiver. Men de neste månedene vil i første rekke handle om forberedelser og planlegging til både sykkel og fotball i sommer.

Etter hva VG erfarer er hun med tiden tiltenkt en rolle som programleder i kanalen.

– En «Kanal-Hore»

– Det eneste jeg vet foreløpig er at jeg skal jobbe med fotball og Tour de France. Men så får jo de finne ut hva de har lyst til å bruke meg til. Det blir spennende å se hva som kommer ut av dette, sier hun.

– Hva sier de i Discovery da, nå som du går til konkurrenten?

– I Discovery har jeg jo bare jobbet med OL, så jeg tror ikke de blir sure for det. Jeg håper ikke det i hvert fall. Jeg har jo vært innom NRK også, og har jo blitt en «kanal-hore», om det er lov til å si det. Men nå får jeg mer forutsigbarhet, og det fristet veldig.

KJEMPET TAPPERT: Helene Olafsen og Cengiz Al sto alene igjen i finalen av Skal vi danse i høst. Til slutt vardet Helene som kunne smile aller bredest. Foto: Odin Jæger

Helene Olafsen jobbet så sent som i høst på «Klubbjakten» i TV 2, der hun skulle finne seg en favorittklubb i Premier League. Hun har gjort mye TV den siste tiden. I tillegg til å ha deltatt i «Mesternes Mester» på NRK i fjor vår, gikk hun nemlig til topps i «Skal vi danse» i høst.

I tillegg til det har hun vært fast inventar i VGTV-programmet «Spårtsklubben». I januar debuterte hun som programleder da hun ledet «Idrettsgallaen» sammen med Atle Pettersen.

– Et stjerneskudd

I TV 2 er de strålende fornøyd over å ha sikret seg den tidligere snøbrettkjøreren.

– Helene var stjerneskuddet alle kanaler ville ha, og vi er utrolig glad for at hun valgte TV 2 i knivskarp konkurranse, forteller sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

Programredaktør i kanalen, Jarle Nakken, legger ikke skjul på at de gjerne ser at Helene utvider «repertoaret» etter hvert.

– Hun er et av de største programledertalentene der ute, og vi er veldig glade for at hun nå blir sentral i flere TV 2-satsinger. Ved siden av oppgavene for TV 2 Sporten, skal hun også gjøre underholdningskonsepter som nå er i utvikling. Hva dette er kommer vi tilbake til ved en senere anledning, forteller han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder