NYTTÅRSSPØK: 1. januar i år våknet Hollywood til denne utsikten i åsen. Foto: AP

Politiet beskytter Hollywood-skiltet

Nyttårsaften i fjor tok en mann seg friheten til å forandre det berømte Hollywood-skiltet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

«Hollyweed», sto det med store hvite bokstaver da byen våknet 1. januar i år. Stuntet var en hyllest til at California i fjor sa ja til legalisering av marihuana som rusmiddel. Først i morgen, 1. nyttårsdag 2018, trer loven i kraft.

Sett denne? Fant kroppsdeler under Hollywood-skiltet

I år setter politiet i Hollywood ressurser inn for å hindre at noe lignende skjer igjen.

TMZ skriver at området vil «kry av politimenn», som både vil kjøre rundt i åsen og fly over med helikopter. På denne måten vil de forhindre enda en vandalisering av skiltet i åsen over drømmefabrikken, som er et av de mest kjente landemerkene i USA.

Angivelig skal det også være satt opp overvåkningskameraer rundt de enorme bokstavene.

Gammel strid: Hollywood-skiltet i fare for å forsvinne

Det var videofotograf, artist og selvutnevnt spilloppmaker Zachary Cole Fernandez (31) som sto for «angrepet» for ett år siden. Han meldte seg en uke senere, ble siktet og pålagt å møte i retten en måned senere. Hva siktelsen resulterte i, er ikke kjent.

Etter stuntet skrøt 31-åringen (som kaller seg @jesushands) av eget verk (artikkelen fortsetter under bildet):

In all it's glory.🙏🏼✌🏼💜 #hollyweed

Det ikoniske symbolet har også flere ganger tidligere blitt tullet med og endret på. Også i 1976 fikk en student ideen til at skiltet kunne brukes som en hyllest til cannabis.

Det berømte Hollywood-skiltet var opprinnelig en reklame for et eiendomsselskap da de 13 meter høye bokstavene ble satt opp på fjelltoppen Cahuenga i 1923. Etter årelangt forfall gikk skiltet gjennom en renovering på 1970-tallet. I 2002 kjøpte en Chicago-basert investorgruppe tomten skiltet står på fra dødsboet til den eksentriske milliardæren Howard Hughes. Tomten har en verdi på nærmere 200 millioner kroner.

For noen år siden sto skiltet i fare for å bli jevnet med jorden. Nylig avdøde Hugh Hefner trådte til og hindret at det skjedde.

EKTE: Sånn ser verdens mest fotograferte skilt egentlig ut. Foto: REUTERS

Denne spøken slo heller ikke særlig heldig ut:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder