GIR SEG: Bloggeren Emilie Nereng er sliten av alle de negative kommentarene hun har fått på bloggen sin. Foto: Sara Johannessen

Superbloggeren «Voe» utslitt

(VG Nett) Emilie Nereng, kjent som bloggeren Voe, legger ned bloggen sin.

Sissel Kruse Larsen
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Søndag kveld klokken 18.07 skrev hun i innlegget hvor hun forteller at hun gir seg:

«Bloggen har gitt meg utrolig mye bra. Jeg har fått oppleve masse morsomt, møte mange fine personer, lært utrolig mye om meg selv og hvordan jeg vil oppføre meg mot andre, lært å se ting fra flere sider og mange andre positive ting. Men bloggen har også båret med seg mye negativt som har vært vanskelig for meg å takle.»

Hva synes du om at Voe legger ned bloggen sin? Del dine tanker nederst i artikkelen.

Vet du noe om denne saken? Tips oss!

Hun skriver også:

«Å være på 1. plass bærer med seg mange goder. Men det bærer også med seg en stor og tung sekk med negative ting, som akkurat nå er altfor tung for meg å bære. Jeg har blitt sliten, rett og slett!»

VG Nett har tidligere skrevet om at en annen toppblogger, Ida Wulff, i en bloggpost datert 24. mai, kalt «det var en gang et rykte...», hevder at Voes far, Erling Nereng, ved hjelp av en server sender tusenvis av IP-adresser til Voes blogg hver eneste dag.

Emilie og familien bestemte seg den gang for å legge saken død, og mener ryktene oppsto som følge av en spøk Nerengs bror postet på hennes Facebook-profil.

Ida Wulff forstår «Voe»

FORSTÅR: Ida Wulff skjønner at negative kommentarer kan bli tungt for unge bloggere. Foto: Stian Eisenträger

Toppblogger Ida Wulff sier til VG Nett søndag kveld at hun forstår Emilie Nereng veldig godt.

- Det er sikkert tøft å ta imot så mye kritikk og mye stygge kommentarer når man er såpass ung. Det er nok lettere å slå det fra seg når man har levd litt lenger, sier Wulff som selv har blogget i mange år og opplevd negative kommentarer.

Hun forteller at selv har vurdert å legge ned bloggen sin.

- Det er jo noe jeg har i bakhodet, men det er ikke først og fremst på grunn av de negative kommentarene. Jeg tror alle toppbloggere opplever en god del negative kommentarer.

Selv hadde hun forventet flere negative kommentarer.

- Jeg tar det ikke til meg. Hvis jeg skulle sluttet med bloggingen så er det ikke på grunn av negative kommentarer, sier hun.

Ida Wulff ønsker ikke å kommentere «bloggkrigen» hun hadde med Emilie Nereng i mai, og om det kan ha vært en innvirkende faktor på at Nereng nå gir seg som blogger.

- Jeg tror ikke vi har sett det siste av «Voe». Hun dukker nok opp i en eller annen sammenheng, avslutter Wulff.

«Voe» har rukket mye på sin ganske korte karriere i rampelyset, i sommer opptrådte hun med sin egen låt produsert av kjendis-manager David Eriksen på VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen.

Les også: Blogg-Voe vil bli artist

Hun har også gjesteforelest på høyskolen i Lillehammer om kommunikasjon og sosiale medier.

Les også: 14-årig bloggstjerne gjesteforeleser på høyskole

Modig, mener bloggründer

MODIG: Bloggründer Thomas Moen mener Emilie Nerengs valg om å legge ned bloggen er modig. Foto: Eirik Urke

Thomas Moen, bloggründer og manager for flere norske bloggere, kaller Emilie Nerengs valg modig.

- Jeg synes dette er modent og modig gjort av henne, hun har imponert meg en rekke ganger og har vært et flott forbilde for unge jenter gjennom bloggen sin, sier han til VG Nett.

Moen mener at «Voe» har riktige verdier. I likhet med Ida Wulff tror han Nereng vil komme tilbake i rampelyset.

- Hun har skrevet om det som engasjerer henne, vært en sunn 14-åring. For blogg-Norge er dette veldig trist, men også veldig forståelig. Gjennom bloggen har hun utviklet seg og lært mye om hvordan hun kommuniserer og engasjerer mennesker, dette er nok ikke det siste vi ser av henne.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder