ER MED: Henrik Birger Skorpen er oppdaget av Fanthomas-skaperne og har fått en rolle i filmen. Foto: Qvisten Animasjon/Privat

Facebook-gruppe ga rolle i Fanthomas

(VG Nett) Henrik Birger Skorpen (13) er så stor Fanthomas-fan at han vil ha en egen film om superhelten. Nå er han selv en del av den populære serien.

Ida Anna Haugen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Det var veldig morsomt. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få være med i serien, sier Henrik Birger Skorpen til VG Nett.

VGTV:Se første episode av Fanthomas sesong to her!

13-åringen fra Lier i Buskerud har fra første episode vært stor fan av Fanthomas-serien. Så stor fan at han helst vil at det skal komme spillefilm om superhelten, og derfor starten Henrik Birger sin egen gruppe på Facebook. «Ja til Fanthomas the Movie», en gruppe som i skrivende stund har nesten 139 000 medlemmer.

Les også:Fanthomas svarte leserne. Se svarene her

Det har også skaperne av serien fått med seg, og brukt som utgangspunkt i den nye sesongen av Fanthomas, som startet på VG Nett fredag. Her har Fanthomas-entusiasten en liten, men absolutt sentral rolle. Men Henrik Birger selv var ikke klar over at han hadde blitt med i serien.

- Broren min ringte meg, og da skjønte jeg ingenting. Så fortalte pappa meg det også, og da måtte jeg finne en pc for å se det, sier 13-åringen.

Han forteller at han har fått gode tilbakemeldinger fra kameratene etter at de så ham i serien.
- De sier sånn «Yes, nå kjenner jeg en kjendis», sier Henrik Birger og ler.

VGTV:Her ser Jan Thomas den nye episoden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder