TETT PÅ: Kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og den yngste nonnen i jenteklosteret i Rumtek i India ser på opptakene NRK-fotograf Bengt Kristiansen har gjort av dem. Foto: Kristi Marie Skrede/NRK

TETT PÅ: Kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og den yngste nonnen i jenteklosteret i Rumtek i India ser på opptakene NRK-fotograf Bengt Kristiansen har gjort av dem. Foto: Kristi Marie Skrede/NRK

Ny Mette-Marit-dokumentar: - Hun har vært veldig åpen

(VG Nett) I en dokumentarfilm i to deler forsøker NRK å gi seerne et nært møte med mennesket Mette-Marit, som ikke er vist tidligere.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Vi har delt filmen i to fordi vi hadde mye å fortelle. I første del får vi bli mer kjent med hvem Mette-Marit er. Oppveksten, veien inn i kongehuset, og forholdet til de nærmeste, forteller NRK-journalist Kristi Marie Skrede til VG Nett.

Les også: NRK straks ferdig med intimt Mette-Marit-portrett

Skrede og fotograf Bengt Kristiansen har fulgt kronprinsesse Mette-Marit siden januar 2010, både på offentlige oppdrag og privat.

- Åpen

Hun forteller at dokumentarserien blir et nært møte med mennesket Mette-Marit.

- Jeg opplever at hun har vært veldig åpen når hun først har bestemt seg for å stille opp på det her, sier Skrede.

(Saken fortsetter under bildet)

NÆRT: Kronprinsesse Mette-Marit og NRK-journalist Kristi Marie Skrede i Dzongu, Sikkim i India. Skrede har ansvaret for TV-portrettet av kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Bengt Kristiansen/NRK


I dokumentaren skal seerne få et innblikk i hvordan det er å leve som kronprinsesse for en som ikke alltid har vært kongelig. Det blir også møter med Mette-Marits mor og søsken, kongefamilien og nære venner.

- Da vi begynte å jobbe med det var det såpass mange som ville bidra. Vi hadde opptak frem til sommerferien, og det har tatt 8-10 uker å sette alt sammen, forteller Skrede om det omfattende arbeidet.

Vist for kongehuset

Skrede forteller at NRK har hatt en dialog med kongehuset underveis i innspillingen.

- De har sett den ferdigredigerte versjonen og vet hva som kommer, sier Skrede.

- Hva slags tilbakemeldinger fikk du?

- Det blir mellom oss og dem, sier hun.

Første episode av dokumentarserien sendes på NRK førstkommende søndag.

- Det har vært veldig fint å bli kjent med henne bakom alle overskriftene. Det er mye som er formidlet om Mette-Marit da hun kom inn i offentligheten. Dette er et dypdykk i hvem hun er, sett gjennom hennes egne øyne og de som står nær, sier Skrede.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder