AVDUKET: Jahn Teigen og datteren Sara Skragan Teigen var begge tilstede under avdukingen av statuen i Tønsberg. Foto: Alf Øystein Støtvik / VG
AVDUKET: Jahn Teigen og datteren Sara Skragan Teigen var begge tilstede under avdukingen av statuen i Tønsberg. Foto: Alf Øystein Støtvik / VG

Teigen som statue: - En virkelighet større enn drømmen

RAMPELYS

Sara Skorgan Teigen (28) avduket statuen av pappa Jahn Teigen (62) i Tønsberg i dag.

  • Mathias Reierth
Publisert: Oppdatert: 26.07.12 21:34

- Det er en ære å få være den som avduker, sier Sara Skorgan Teigen til VG Nett.

Avdukingen gjorde at hun tok turen hjem til Norge fra studenttilværelsen i New York tidligere enn planlagt.

- Jeg synes det er en veldig god tolkning av pappa. Det er akkurat sånn jeg ser pappa, en liten mann med store ambisjoner, sier Sara Skorgan Teigen om billedhogger Nina Nesjes statue av faren.

Tre år etter at ideen om en Jahn Teigen-statue, var endelig alt klart i artistens hjemby, Tønsberg.

- Nå blir dere ikke kvitt meg altså, sa en lattermild Jahn Teigen etter at datteren hadde avduket statuen av ham på bryggen i Tønsberg.

Teigen var tydelig rørt av øyeblikket.

- Nå gikk jeg tom for ord. Hver enkelt av dere får jo finne ut selv hva dere ville sagt om dere fikk deres egen skultptur, sa Teigen til de fremmøtte på Brygga i Tønsberg.

Det har vært mye hemmelighetskremmerier rundt hvordan billedhogger Nina Nesjes skulptur av Jahn Teigen skulle se ut, og ikke minst hvor den skulle stå. Nå er statuen som står på Lindahlplan foran Quality Hotel Oseberg i Tønsberg avduket.

Statuen er plassert ved en gammel rutebilstasjon, der Teigen i sin tid pleide å gå på bussen for å besøke bestemoren sin i Hvasser.

I kveld holder Jahn Teigen konsert i hjembyen. Her skal også Teigens nyskrevne låt, «Brygga i Tønsberg», fremføres.