REDDET: Californias guvernør Arnold Schwarzenegger kunngjorde mandag at Hollywood-skiltet fortsatt har en framtid. Foto: Reuters

Hugh Hefner reddet Hollywood-skiltet

(VG Nett) Playboykongen bladde opp sjekkheftet for å bevare landemerket.

 • Halstein Røyseland

Artikkelen er over ti år gammel

Det berømte Hollywood-skiltet - kjent fra utallige filmer og postkort - har vært i fare for å bli jevnet med jorden, etter at et investeringsselskap kjøpte opp eiendommen skiltet er plassert på - med planer om å bygge luksusleiligheter.

Les også:Hollywood-skiltet kan forsvinne

GENERØS: Hugh Hefner (84) kan ikke beskyldes for å være en gjerrigknark. Her med playmaten Crystal Harris. Foto: AP

Men bevaringsgruppen Trust for Public Land - med god hjelp fra en rekke kjendiser, deriblant Tom Hanks og Steven Spielberg - har nå lyktes med å samle inn de påkrevde 12,5 millioner dollar (nærmere 80 millioner kroner) som behøvdes for å kjøpe eiendommen tilbake.

Stor innflytelse

Og det var Playboykongen Hugh Hefner som signerte den siste sjekken som trengtes. Det ble kunngjort av guvernør Arnold Schwarzenegger under en pressekonferanse i regi av Trust for Public Land i Hollywood Hills mandag.

- Mine barndomsdrømmer og fantasier kom fra filmer, og bildene som ble skapt i Hollywood hadde en enorm innflytelse på meg og Playboy, sier Hugh Hefner i en kunngjøring, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Hollywoods Eiffeltårn

Hefner bladde opp 900.000 dollar, over fem millioner kroner, av egen lomme for at målet på 12,5 millioner skulle nås innen fristen.

- Hollywood-skiltet er Hollywoods Eiffeltårn, og jeg er veldig glad for å kunne bidra til å ta vare på et så viktig kulturelt landemerke, sier Hefner.

Etter planen skal eiendommen som skiltet står på gis tilbake til byen.

Les flere nyheter på Rampelys-forsidenFølg Rampelys på Facebook

Mer om

 1. Hollywood

Flere artikler

 1. Hollywood-skiltet kan forsvinne

 2. Pluss content

  Playboy Mansions nye eier

 3. Politiet beskytter Hollywood-skiltet

 4. Pluss content

  Cooper Hefner: Slik var det å vokse opp i Playboy Mansion

 5. Hugh Hefner er død

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder