DEN STORE REISEN: Line Elvsåshagen (25) debuterer som programleder på TV i den nye NRK3-serien «Line jorda rundt». Her i Istanbul, under en prøvefilming i fjor.
DEN STORE REISEN: Line Elvsåshagen (25) debuterer som programleder på TV i den nye NRK3-serien «Line jorda rundt». Her i Istanbul, under en prøvefilming i fjor. Foto:Privat,

Line Elvsåshagen reiser jorda rundt i nytt TV-konsept

RAMPELYS

– Det er på tide å være litt gal, sier P3s radioprofil Line Elvsåshagen. Nå blir hun TV-programleder og reiser ut i den store verden - uten penger eller planer.

Publisert: Oppdatert: 07.08.15 18:19

– Hele livet har jeg vært en gigantisk stor streber. Jeg har hele tiden jobbet kjempehardt, vært opptatt av å få gode karakterer og jobbet syv dager i uken for å få en bra jobb, sier Line Elvsåshagen til VG.

Nå skal 25-åringen slippe alt og overlate hele kontrollen til folket der ute.

– Jeg skal ikke være fornuftig lenger. Jeg er lei av å si at «jeg kan ikke, jeg er på jobb» eller «jeg orker ikke, jeg er sliten», sier hun.

Nytt TV-konsept

20. august legger hun ut på sitt livs reise der ingenting er planlagt, i NRKs nye TV-satsing «Line jorda rundt». Det eneste hun har er billetter til transport.

– Jeg skal gjøre det jeg alltid har drømt om – reise jorda rundt! Men jeg lar folk på internett bestemme hva som skje.

Uten en eneste krone til mat eller et sted å bo setter Elvsåshagen kursen mot Russland. Deretter venter Iran, Sør Korea, Australia, Peru, Bolivia, Malawi og Tanzania.

– Jeg trenger hjelp av folk til å overleve, og vil være helt avhengig av at noen kjenner noen som kjenner noen som har en sofa i Sør-Korea, sier hun, og fortsetter:

– Jeg er livredd! Jeg tenker så mye på at jeg kommer til å dø, og har faktisk tenkt på begravelsen min allerede. Samtidig er det den største drømmen i verden. Jeg har ikke ord, det er helt bananas at jeg får lov til å gjøre dette.

Hjelp fra sosiale medier

Hva som skjer på de ulike stedene vil bli bestemt gjennom sosiale medier og P3s nettsider. I tillegg vil hun ha jevnlig kontakt med P3 Morgen, som skal bidra med tips og råd.

– Skal jeg kline med en jente på gaten eller rope ukvemsord om Putin? Blir det klining, trenger jeg hjelp til å finne jenta jeg må kline med. Hele programmet handler om å utfordre seg selv, uføre drømmer og miste kontrollen.

Saken fortsetter under bildet.

Selv om ingenting er bestemt på forhånd forteller Elvsåshagen at produksjonen har satt en del mål for turen, for eksempel at hun skal bli popstjerne i Sør-Korea med en egen låt hun har laget tidligere.

Fra før av begrenser radioprofilens reiseerfaring seg til campingliv og charterturer, og hun innrømmer at hun har noen bekymringer før turen.

– Jeg er veldig redd for å sulte i hjel, men gjør ikke noe å bli litt tynnere, sier hun, og fortsetter:

– Jeg er spent på hvordan det blir, og jeg er veldig redd for naturkatastrofer, knivstikking og voldtekt. Men misforstå meg rett, det er det største jeg kommer til å gjøre i livet, kanskje utenom å føde på et tidspunkt.

– En jente vi har tro på

Håkon Moslet, leder i NRK P3 Ung, har stor tro på det nye konseptet.

– Line er en veldig morsom jente som har følelsene utenfor kroppen, og noen ganger også nervene, så jeg tror hun kommer til å formidle sine egne følelser og opplevelser på en veldig artig måte, sier han.

Han forteller at grunnideen er å se hvor langt man kan komme uten penger, men med venner fra sosiale medier.

– Vi lærte noen ting da vi jobbet med piloten til programmet, for eksempel at det å stå og haike ikke nødvendigvis ikke blir morsom TV. Samtidig så vi at det å få hjelp ikke var et stort problem, og Line skapte masse engasjement bare på den korte turen.

Moslet mener Elvsåshagen har en stjerne i magen, og ser ikke bort fra at hun vil dukke opp på skjermen ved en senere anledning også.

– Line er en jente vi har veldig tro på – et programledertalent som har masse sjarm. Hun holder ikke noe tilbake, og var en stor motivasjon til å gjennomføre prosjektet, forteller han.

«Line jorda rundt» har premiere på NRK3 30. september. Fra 20. august kan du følge reisen og hjelpe Line på veien gjennom sosiale medier.

Her kan du lese mer om