FOR FØRSTE GANG: Verken Victoria og Estelle har vært avbildet med prins Oscar tidligere. Foto: Sveriges Kungahus / Prins Daniel

Her er det første bildet av Estelle og Oscar

På det historiske bildet smiler prinsesse Estelle bredt med sin 22 dager gamle lillebror Oscar i fanget.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

2. mars kom Sveriges nye prins til verden på sykehuset Karolinska i Solna utenfor Stockholm. Det var en gledestrålende prins Daniel som kunne fortelle pressen at kronprinsesse Victoria hadde født en 3655 gram tung og 52 cm lang liten gutt.

Oscar er kronprinsesse Victoria og prins Daniels andre barn, og lillebror til den kommende tronfølgeren Estelle (4).

Som en liten påskepresang til alle rojalister, offentliggjorde det svenske kongehuset skjærtorsdag de aller første offisielle bildene av de to søsknene sammen. Fotografen er selveste prins Daniel.

Se også: Her er det aller første bildet av Oscar

Bildet er historisk av flere grunner. I tillegg til å være det første offisielle bildet med den nye prinsen både for Estelle og Victoria, er det første gang en prins viser seg på Haga slott siden Carl Gustav, nåværende konge, gjorde det i 1950, skriver svenske Expressen.

Les også: Twitterstorm etter at politiet tvitret om nyfødt prins

Avisen skriver også at de to lykkelige foreldrene begge har tatt foreldrepermisjon. Etter planen skal prins Daniel på jobb igjen like etter påske, mens Victoria fortsetter sin mammapermisjon. Senere snur de rollene om, akkurat som da Estelle var liten, mener Expressen å vite.

VG+: Prinsen roste kvinnelig urkraft etter fødsel

Svenske kongeeksperter spår overfor Aftonbladet at kronprinsesse Mette-Marit blir en av fadderne til den lille prinsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder