Hovedinnhold

Hun er Norges nye modellhåp

NEW YORK CALLING: Modellhåpet Dagny Norvoll Sandvik (17) måtte ringe hjem til mamma Marit i Tromsø og fortelle at det blir modellfinale i New York i januar. Foto: Espen Braata.
NEW YORK CALLING: Modellhåpet Dagny Norvoll Sandvik (17) måtte ringe hjem til mamma Marit i Tromsø og fortelle at det blir modellfinale i New York i januar. Foto: Espen Braata.
Ford Models-sjef Iris Minier tror tromsøjenta Dagny Norvoll Sandvik (17) har alt som skal til for å bli en internasjonal supermodell.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle til New York. Jeg er helt sjokkert! sier Dagny Norvoll Sandvik (17) etter å ha blitt kåret til Årets ansikt 2007.

Dermed blir tromsøjenta Norges representant under den internasjonale finalen i New York i januar. Konkurransen er i regi av Ford Models, som har rekruttert modeller som Elle Macpherson, Rachel Hunter, Kim Basinger og Christie Brinkley.

- Hun har potensial og har alle kvalitetene i én person. Hun er høy og vakker, har positiv energi og er ambisiøs og klar for å gjøre en jobb, sier Iris Minier fra Ford Models Paris til VG.
52 nasjoner

Minier er med i den norske juryen og er samtidig sjef for Ford Models` årlige «Supermodel of the World»-konkurranse. I år skal 52 nasjoner sende sine talenter til den internasjonale finalen.

- Dagny skinner av energi, og det er det Eileen Ford kaller x-faktor. Du vet ikke hva det er, men du skjønner det når du ser henne, sier Minier.

- Kan hun bli stor?

- Ja, hun kan definitivt bli en internasjonal modell. Men jeg kan ikke spå i fremtiden. Det avhenger av hva hun gjør - og hun må reise til Paris, London og New York, sier Iris Minier.

Dagny Norvoll Sandvik (17) meldte seg på modellkonkurransen i mai.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme til Oslo. Mamma og pappa sa de ikke kunne bli med til Oslo, men hvis jeg kom til New York, ble de med. Nå blir det tur til New York med hele familien, sier Norvoll Sandvik.

Musikklinja

17-åringen er datter av jazzvokalist Marit Sandvik, og for øyeblikket går hun annenåret på musikklinja ved Kongsbakken videregående skole i Tromsø.

- Jeg driver med musikk, lager sanger og spiller gitar. Jeg har et band i Tromsø, forteller Dagny, som nå vil gjøre begge deler.

- Jeg trives på scenen og foran kamera, sier hun.

I New York kniver hun om tre modellkontrakter til en verdi av fem millioner kroner.

Anette Stai

«Supermodel of the World» var også konkurransen som kickstartet karrierene til Annette Stai og Synne Myrbø.

Iris Minier, som har 20 års erfaring i Ford Models, kan ikke få skrytt nok av norske jenter.

- Det har alltid kommet vakre jenter fra Norge, og det har ikke forandret seg. De har vakker hud, de er høye og har flotte kropper. Mange trener og har en sunn livsstil. Det er alt vi trenger, sier Minier.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys