Hovedinnhold

Puppekonge må bli i fengsel

(VG Nett) Joe Francis, grunnleggeren av «Girls Gone Wild»-konseptet, blir sittende i fengsel.

Denne saken handler om:

FENGSLET: Joe Francis sitter fengslet i påvente av flere rettssaker. Selv mener han at han er uskyldig. Foto: AP.
FENGSLET: Joe Francis sitter fengslet i påvente av flere rettssaker. Selv mener han at han er uskyldig. Foto: AP.

Rettssaken mot Francis skulle egentlig startet i dag, men er blitt utsatt til 29. april 2008, og alt tyder nå på at skaperen av de omdiskuterte «Girls Gone Wild»-filmene blir sittende i fengsel.

Francis er siktet for skattefusk i staten Nevada, og for seks andre forhold i Florida. Han er blant annet siktet for å ha brukt mindreårige jenter i en film han laget under den amerikanske studenttradisjonen spring break i 2003.

Det er i Nevada rettssaken hans er blitt utsatt, og dermed drøyer også saken til Francis i Florida.

Ønsker løslatelse

Det betyr at Francis inntil videre blir sittende fengslet i Reno, Nevada. Det skjer til tross for at hans advokater lenge har jobbet for at han skal bli løslatt ved kausjon.

De mener han ikke er en fare for samfunnet, og har i det siste gått ut i media og sagt at de mener det til sammenlikning er merkelig at personer som drapstiltalte Phil Spector får gå fri.

I skattefusk-saken risikerer Francis i verste fall ti års fengsel og en bot på 500.000 dollar.

Joe Francis ble multimillinær da han fikk jenter til å blotte brystene for kamera under store fester han oppsøkte, for senere å selge filmene på DVD, og på internett.

Han har blant annet lagd en rekke filmer fra den amerikanske studenttradisjonen spring break. TV-teamet leter etter attraktive jenter som går med på å blotte seg foran kameraet. Etter hvert tok Francis konseptet enda lenger, og han har laget flere filmer med unge jenter som går lenger enn å bare blotte seg foran kamera.

Hjemmeside

I løpet av tiden han har sittet i fengsel har Joe Francis opprettet en nettside der han forsvarer seg selv og sin multimillionbedrift «Girls Gone Wild».

I den andre saken som venter ham i retten blir han blant annet saksøkt av to kvinner, som mener de ble lovet at et opptak av dem på en buss ikke skulle brukes.

Nå har Francis lagt ut en video på hjemmesiden sin der man kan høre de to kvinnene si at filmteamet til Francis kan bruke bildene av dem til hva de måtte ønske.

- Du har min fulle tillatelse til å bruke dette hvor som helst. Jeg bryr meg ikke, sier den ene kvinnen.

Se videoen her! (VG Nett tar ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider).

Det skal være en høring i saken fredag denne uken.

Tidligere i år ble Francis enig med sju kvinner som saksøkte ham fordi de mente å ha blitt filmet da de var mindreårige. Det ble aldri kjent hva Francis betalte jentene, men han har selv beskrevet summen som "stor".

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys