Hovedinnhold

Her er Katies barnekrav til Tom

HARDE KRAV: Katie Holmes (33) skal ha vært bastant på hva hun ønsket ut av Cruise under skilsmisseoppgjøret. Foto: wenn.com
HARDE KRAV: Katie Holmes (33) skal ha vært bastant på hva hun ønsket ut av Cruise under skilsmisseoppgjøret. Foto: wenn.com
Katie Holmes (33) krever blant annet at eksparets datter Suri (6) må følges av et team med livvakter når hun skal møte pappa Tom Cruise (50).

Denne saken handler om:

Etter timelange forhandlinger denne helgen skal advokatene til de to Hollywood-skuespillerne ha blitt enige om skilsmisseoppgjøret, skriver kjendisnettstedet TMZ.

- Vi er innstilt på å jobbe sammen som foreldre for å gjøre det som er best for vår datter, Suri, sier Tom Cruise og Katie Holmes i en felles uttalelse.

I dag kan Los Angeles Times avsløre hvilke krav Holmes har til eksmannen:

* Holmes får foreldreretten til datteren, mens Cruise må nøye seg med besøksrett. Datteren skal bo med henne og gå på skole i New York.

* Når det gjelder Suris utdannelse, er det Holmes som har rett til å ta den endelige avgjørelsen.

* Suri skal ikke gå i kirken, på fester eller på andre aktiviterer knyttet til scientologikirken.

* I tillegg har hun fått igjennom kravet om at datteren skal bli fulgt av et team med livvakter og barnepiker, håndplukket av Holmes, når hun skal møte barnefaren. Disse vaktene skal sørge for at datteren ikke blir ytterligere påvirket av scientologikirkens ideologi.

- Målet er nådd og en avtale er signert. Vi er glade for Katie og hennes familie, og ser fram til å ta fatt på hennes neste kapittel i livet, sier hennes advokat, Jonathan Wolfe, i en pressemelding.

Krevde klare regler

Holmes hadde ifølge nære kilder bekymret seg over scientologikirkens innflytelse på Suris oppvekst. Derfor hadde hun klare krav under forhandlingene.

Til tross for at Holmes har fått igjennom en rekke sentrale krav, skal Cruise advokat, Bert Fields, ha uttalt at filmstjernen skal være tilfreds med resultatet av forhandlingene.

- Tom er meget fornøyd for at vi kom til enighet, det samme er jeg, sier Fields til nettstedet.

Insisterte på betydelig kontakt

Eks-paret sier videre i sin uttalelse at de ønsker å holde familiære forhold privat.

- Vi ønsker å holde saker som påvirker vår familie privat, og uttrykker vår respekt for hverandres tro. Vi ønsker å støtte hverandres rolle som foreldre, sier Cruise og Holmes i uttalelsen.

Cruise skal på forhånd ha insistert på at avtalen må gi ham betydelig kontakt med datteren. Retten til å omgås Suri skal ha vært det viktigste for Cruise i skilsmisseforhandlingene, sier en kilde til TMZ.

Fryktet scientologileir?

Paret har vært gift siden 2006. De ga hverandre sitt «ja» under en scientologisk seremoni, et religiøst syn Tom Cruise lenge har vært forkjemper og talsperson for. Nå hevder flere kilder overfor TMZ at det er nettopp Cruises sterke scientologiske overbevisning som skal være årsaken til bruddet.

Katie Holmes skal nemlig ha fryktet at ektemannen ville sende Suri til den strenge scientologileiren «Sea Organization». Det skal også være grunnen til at Katie har ønsket full omsorgsrett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys