Hovedinnhold

Hemmelig Hollywood-innspilling i Norge

Scener fra Stieg Larsson-film spilt inn på Gardermoen

GARDERMOEN (VG Nett) Stjerneregissør David Fincher og hovedrolleinnehaver Rooney Mara var tirsdag i Norge for å spille inn scener til Hollywood-versjonen av «Menn som hater kvinner».

Denne saken handler om:

Fakta

  • Rooney Mara (26) er en amerikansk skuespiller, og spiller Lisbeth Salander i Hollywood-filmatiseringen av «Menn som hater kvinner».
  • David Fincher (48) var regissør for «The Social Network». Han har også regissert filmer som «Fight Club» og «Panic Room».
  • Daniel Craig spiller rollen som Michael Blomqvist i filmen, mens Stellan Skarsgård er Martin Vanger.
  • «Menn som hater kvinner», eller «The Girl with the Dragon Tattoo», som den vil hete på amerikansk, har etter planen premiere i desember 2011.

Det om lag 20 mann store teamet rigget seg til på toppen av rulletrappene ved nedgangen til togperrongen på Gardermoen.

Da VG Nett var på plass mellom klokken 15 og 16 gjorde de en fem-seks tagninger der Lisbeth Salander, spilt av stjerneskuddet Rooney Mara, gikk ned rulletrappen til perrongen.

I tillegg var 10-12 statister med på innspillingen.

Hvilke scener som ble spilt inn, hvorfor de vil spille inn scener fra Norge eller hvor lenge de vil være her, er foreløpig ukjent.

Det lyktes ikke VG Nett å få noen kommentar fra noen av deltakerne på innspillingen.

- Det er ingen her som kan uttale seg, sier Karolina Heimburg ved GWDT Film Stockholm til VG Nett.

Mellom innspillingene var Mara og Fincher i lett passiar, mens nysgjerrige forbipasserende lurte på hva som foregikk. Rett før tagningene ble Maras hår gitt en siste finpuss av en stylist.

Saken fortsetter under bildet ...

HOLLYWOOD-STJERNE: Rooney Mara som Lisbeth Salander med blond parykk, på vei opp rulletrappen på Gardermoen. Foto: Atle Jørstad, VG Nett.
HOLLYWOOD-STJERNE: Rooney Mara som Lisbeth Salander med blond parykk, på vei opp rulletrappen på Gardermoen. Foto: Atle Jørstad, VG Nett.


Da scenene skulle spilles inn, var regissøren hele veien et skritt bak kameramannen på vei ned rulletrappen.

Etter at innspillingen var ferdig, forsvant først Mara med to medarbeidere mot flyplassområdet, før Fincher fem minutter senere forlot settet.

VGs filmekspert Jon Selås mener det må være avslutningsscenen i filmen som spilles inn i Norge. I scenen omskaper Lisbeth Salander seg fra å være punker til å bli en smart forretningskvinne, og rømmer med store pengesummer.

- Jeg tror ikke locationen er valgt ut fordi det har noe med Norge å gjøre, men perrong-området på Gardermoen blir noe av det mest nøytrale, sier Selås.

- Jeg tror det er ganske tilfeldig at de er i Norge, bortsett fra at det ligger nært Stockholm og Sverige, hvor de har spilt inn mye av filmen, fortsetter han.

HOLLYWOOD PÅ GARDERMOEN: Rooney Mara i prat med regissør David Fincher. I bakgrunnen hennes stylist. Foto: Atle Jørstad, VG Nett.
HOLLYWOOD PÅ GARDERMOEN: Rooney Mara i prat med regissør David Fincher. I bakgrunnen hennes stylist. Foto: Atle Jørstad, VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys