Hovedinnhold

Høyre-politiker: - Wenche Foss var bestefars hemmelige kjæreste

FORELSKET: Her er Erling Albert Mylius og Wenche Foss sammen på Hotel Continental i forbindelse med hans 75-årsdag i vinteren 1991. Wenche er omkranset av Mylius' slekt. Foto: Privat.
FORELSKET: Her er Erling Albert Mylius og Wenche Foss sammen på Hotel Continental i forbindelse med hans 75-årsdag i vinteren 1991. Wenche er omkranset av Mylius' slekt. Foto: Privat.
(VG Nett) I over 20 år var skuespillerdivaen Wenche Foss' kjærlighetsforhold til legen Erling Albert Mylius ukjent for offentligheten.

Det er barnebarnet, Høyre-politiker Kathrine Ebbsen Rør, som i dag forteller historien om romansen mellom sin bestefar og skuespillerdivaen, til lokalavisen Tønsbergs Blad.

Politiker Ebbesen Rør omtalte først romansen på sin egen Facebook-side:

«Kjære Wenche, min hemmelige stebestemor. Takk for alt du gav. Takk for årene du hadde med bestefar Bertie. Han ble mer som en bestefar da du kom inn i livet hans. Takk for varme ord og alltid oppmuntring og omtanke. Det betydde mye for meg.»

Bakgrunn: Wenche Foss (93) er død

Foss og Mylius møtte hverandre da Wenche Foss deltok på et arrangement for Kreftoreningen, hvor de fikk hverandre til bords, mens Mylius jobbet som overlege på patologisk avdeling i Trondheim.

De to fant tonen raskt.

Til VG Nett forklarer Ebbesen Rør at forholdet, som begynte på slutten av 1980-tallet, varte i seks år:

POLITIKER: Kathrine Ebbesen Rør er 2. kandidat for høyre i Tønsberg, og barnebarn av Erling Albert Mylius. Foto: Foto: Tomas Moss, icu.no.
POLITIKER: Kathrine Ebbesen Rør er 2. kandidat for høyre i Tønsberg, og barnebarn av Erling Albert Mylius. Foto: Foto: Tomas Moss, icu.no.

- Jeg ble fortalt at han var veldig ulykkelig da hun ikke lenger var forelsket i ham. Søsteren min spurte Wenche hvorfor det ble slutt, og da sa hun at forelskelser ikke varer evig. Men Wenche var fortsatt i dialog med flere av tantene mine, da det var naturlig, sier hun.

Stang: - Ingen hemmelighet

Sønnen til Wenche Foss, ordfører Fabian Stang var godt kjent med forholdet, ifølge sin rådgiver Rune Dahl.

- Dette var ikke noe hemmelig. Det var mange som visste dette, sier Dahl til VG Nett og fortsetter:

- Det var vel litt diskret. De hadde mange fine opplevelser sammen, vet ordføreren. Turer i fjellet var blant annet noe de hadde stor glede av, sier Dahl.

Ebbesen Rør forklarer VG Nett hvorfor hun valgte å gå ut med hilsenen- som avslører forholdet - på Facebook:

- Da hun gikk bort, var det en spontan tanke om at jeg kunne sende henne en hilsen til mitt nettverk om at hun betød mye for meg. Det var ikke mer gjennomtenkt enn som så.
Bestefar døde i 2008, og nå tenkte jeg at dette ikke gjør noen skade noe sted. Det var en hyllest til tiden hun hadde med ham, forteller Rør.

Foss og Mylius skal utad i offentligheten ha betegnet seg som venner, men forholdet var varmere enn som så, noe alle i de tos nærmeste krets kjente til, forteller Mylius' datter, Astri Mylius Ebbesen, til Tønsbergs Blad.

- Skuffet

Foss skal blant annet har arrangert 75-årsdagen til Mylius på Hotel Continental i Oslo.

Lokalpolitikeren sier at barna ble bedt om å være diskrete med forholdet, selv om de også møtte Wenche flere ganger.

- «Bertie» var kanskje litt skuffet over at hun ikke hadde lyst til å fortelle offentligheten om ham, men det respekterte vi jo. Vi syntes bare det var veldig spennende å snakke med henne, sier Rør.

Wenche Foss giftet seg to ganger.

Første gang i 1939 med ingeniør og filmprodusent Alf Scott-Hansen. De ble skilt etter 11 år. I 1953 giftet hun seg med godseier Thomas Stang, som døde i 1982.

Etter krigen ble Foss ulykkelig forelsket i den danske regissøren Johan Jacobsen, som hun møtte i Stockholm. Problemet var at han var gift og Foss fortalte i en TV2-dokumentar i 2004 at hun forsøkte å ta sitt liv i fortvilelse over å bli avvist.

- Et forbilde

Kathrine understreker at divaen bestandig var et forbilde.

- Jeg har alltid fulgt henne, og hun har vært et forbilde for meg, som også har et barn med spesielle behov. Å stå frem, være tydelig og gi de barna et ansikt, det var hun så god på. Hun var forut for sin tid, sier Rør.

Ebbesen Rør sier til VG Nett at hun ikke har vært i kontakt med Wenche Foss' familie i forbindelse med saken.

Snakket om utenlandsk romanse

Skuespillerdivaen har tidligere uttalt seg om hemmelige kjærlighetsaffærer. Da boken «Wenche Foss - Diva og medmenneske» ble lansert for halvannet år siden - snakket Wenche til VG Nett om en hemmelig romanse i utlandet - nærmere bestemt Sveits.

- Det er min eneste hemmelighet, og den vil jeg holde. Det synes jeg er realt, forklarte Wenche.

- Men jeg hadde noe gående lenge. Jeg kjørte bil den gangen, vet du. Men han er død nå, han også, opplyste Wenche til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys