Hovedinnhold

Helene (26) får internasjonal oppmerksomhet for sine selfies

Alle kan ta opp mobilen og knipse et bilde av seg selv i speilet. Men få kan vise til mer kreative bilder enn Helene Meldahl (26) fra Stavanger.

Den siste uken har innboksen hennes vært full av intervjuforespørsler ulike medier fra hele verden, og amerikanske aviser som Huffington Post, Cannel 24 og ABC13 har allerede skrevet om henne.

Grunnen er de kreative og morsomme Instagram-bildene hun legger ut av seg selv. For det er ikke bare et bilde av en 26-åring i speilet på badet – de er utsmykket med alle mulige tegninger.

- Jeg har alltid vært glad i å rable og tegne på ting. Det hele startet med at jeg tegnet og skrev hilsninger til romkameraten min på speilet i leiligheten vår. Så var det en dag jeg skulle ut, men så begynte det å regne og lyne. Da tegnet jeg en stor paraply, lyn og torden på speilet og plasserte hånden min der paraplyhåndtaket var og knipset et bilde, forteller hun til VG.

Bildet sendte Meldahl til vennene sine og fikk god respons fra dem. Etter det kjøpte 26-åringen inn tusjer og begynte å tegne oftere og oftere på baderomsspeilet.

- Romkameratene mine har ofte måtte pusse tennene i helikopteret og regnskyer, sier hun og ler.

- En uttrykksform

Instagram-kontoen Mirrorsme startet hun for 11 måneder siden, og i skrivende stund har Meldahl over 42.000 følgere.

- Det er jo morsomt at folk som ikke liker selfies, skriver at de liker speilbildene mine. Det å tegne kommer naturlig for meg, og speil-selfiene fungerer som en uttrykksform. Jeg synes dette er veldig artig å holde på med, sier hun.

For tiden er Meldahl praktikant på den norske ambassaden i Washington DC. Den kreative fotografen forklarer at hun blir inspirert av det meste, og at ideene kommer enten om hun er på butikken, fremfor speilet eller:

- I et middagsselskap. Blir jeg litt utålmodig der kan jeg tenke på en idé som jeg vil lage. Noen holder på med fotball, tennis eller frimerker – jeg tegner på speil.

- Litt absurd

Den siste tiden har Meldahl opplevd massiv interesse fra internasjonal presse som ønsker å skrive om baderomstegningene hennes.

- De har kontaktet meg fra Brasil, Slovenia, Storbritannia, Frankrike. Det har vært overraskende mye interesse. For min del synes jeg det er utrolig hyggelig og gøy, men også litt absurd. Jeg er jo bare en person som tegner på baderomsspeilet, og så tar bilder av meg selv, av og til med varmtvannstanken i bakgrunnen.

Tidligere denne uken tikket det en mail inn i innboksen til Meldahl – fra selveste TV-programmet «The Ellen DeGeneres Show».

- Reaksjonen min var noe alá «Herregud! Ellen har kontaktet meg». Jeg var på jobb og måtte fortelle kollegaene mine om mailen med en gang.

Det amerikanske showet har skrevet en lengre artikkel på hjemmesidene sine om 26-åringen med tittelen « En selfie… eller en drøm?».

- At de tok kontakt med meg var en blanding av veldig rart og surrealistisk, men utrolig gøy! Det hadde vært en drøm å få Ellen med på et bilde.

Vil du se flere selfies? Følg Rampelys på Instagram!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys